Jako součást dnešní akce Geeked Week vydal Netflix první trailer pro svůj nadcházející německý seriál 1899. Na Twitteru Netflix také oznámil, že seriál by mohl být naší velkou peckou. Ptáte se proč? Pochází totiž od stejných tvůrců, kteří nám nadělili vynikající seriál Dark, nesmírně populární mysteriózní sérii, která běžela na platformě po dobu tří sezón. Příběh seriálu 1899 se točí kolem skupiny evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. Vyhlídky práce v zahraničí jsou pro ně totiž mnohem příznivější. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje.

Na otevřeném moři totiž narazí na další loď, která převáží jiné migranty. Ovšem následně jejich plavba nabere nečekaný směr. To, co najdou na palubě, změní jejich cestu do zaslíbené země v děsivou noční můru. Jak je z traileru patrné, čeká nás další dávky pořádně temné a tajemné atmosféry, která bude navíc okořeněná určitými sekvencemi nadpřirozena. Samotní tvůrci však prohlásili, že by se velice neradi opakovali. To patrně znamená, že i přes podobnou atmosféru se seriálem Dark, který byste si určitě také neměli nechat ujít, se tvůrci vytasí se zcela jinými motivy a stylem vyprávění.

Showrunnery celého seriálu se stalo duo Baran bo Odar a Jantje Friese, která se také postarala o scénář. V seriálu se objeví herci jako Anton Lesser, Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Clara Rosager, Richard Hope a Jonas Bloquet.

Zatím však nevíme, kdy přesně se dočkáme samotné premiéry.