Kdo by neznal komiksovou sérii Watchmen od britského scénáristy Alana Moorea (Z pekla, V jako Vendeta) a britského kreslíře Davea Gibbonse (Preacher, Soudce Dredd)? Tato slavná komiksová série z repertoáru DC Comics vznikla v roce 1984 a přinesla naprosto jiný pohled na superhrdinské komiksy, které byly do té doby především pro mladší čtenáře. Mooreovi hrdinové totiž nejsou žádné pozitivní postavy, ale obyčejní lidé s neobyčejnými schopnostmi. A všichni jsou svým způsobem krutí, mají své úchylky, tajnosti a svou špínu schovávají pod maskami.

Samotný originální komiks Watchmen dostal v roce 2009 filmovou adaptaci od režiséra Zacka Snydera (300: Bitva u Thermopyl, Muž z oceli), která sice nebyla perfektní, ale stále ji můžeme zařadit mezi nejlepší filmy podle komiksů od DC. Dnes se však nebudeme bavit o adaptacích, ale o komiksové sérii, jež je tak trochu sequelem k Watchmen, tak trochu samostatným příběhem a také spin offem DC Universe: Rebirth.

Přečtěte si také: KOMIKSOVINKY: DC pre mesiac október/říjen , časť 1

V roce 2017 přišla trojice komiksových umělců, scénárista Geoff Johns (Arrow, Flash), kreslíř Gary Frank (Superman, A zrodí se hvězdy...) a kolorista Brad Anderson s dvanáctidílnou sérií Doomsday Clock (Hodiny posledního soudu) a kromě již zmiňovaných Strážců (Watchmen) obsahovala i další charaktery včetně Supermana a Doctora Manhattana.

Fakt, že o sérii mluvíme, není náhoda. Minulý týden totiž české nakladatelství BB art vydalo první svazek obsahující sešity č. 1 - 6. Na české fanoušky tedy čeká příběh, který přepisuje minulost, současnost a budoucnost DC komiksu. Co přesně vás v první svazku čeká, naleznete v anotaci pod tímto odstavcem:

„Sedm let po událostech popsaných ve STRÁŽCÍCH byl Adrian Veidt odhalen jako vrah milionů lidí. Nyní je na útěku a musí přijít s novým plánem, jak se před tváří světa očistit. První krok? Najít Dr. Manhattana. Spolu s novým Rorschachem a doposud neznámými Mimem a Marionetou sleduje stopy Dr. Manhattana do DC Univerza, jež se nachází na pokraji kolapsu, neboť mezinárodní vztahy sunou „hodiny posledního soudu“ čím dál tím blíže k půlnoci. Je vše dílem Dr. Manhattana?“

Jak již bylo řečeno, komiksový svazek Hodiny posledního soudu 1 je již v prodeji. Zakoupit ho můžete ve dvou verzích, v brožovaných deskách za 599 korun nebo v limitovaných tvrdých deskách za 799 korun.