Videoherní vydavatel Sega se rozhodl propůjčit práva na svoji značku Yakuza. Ve spolupráci s producenty 1212 Entertainment a Wild Sheep Content vznikne hraný film na motivy této akční adventury. Erik Barmack (Dark, 3%) Roberto Grande (Noční můry z temnot) a Joshua Long (1983) budou snímek produkovat. 1212 a Wild Sheep prozatím shánějí scénáristy.

Yakuza je jednou z nejprodávanějších sérií japonského vydavatele Sega. Magazín Variety, který s touto novinkou přišel, tvrdí, že po ježkovi Sonicovi hned druhá nejprodávanější. To se mi sice ověřit nepodařilo, ale třeba mají lepší zdroje. Každopádně se jedná o velmi populární sérii jak v Japonsku, tak v posledních letech i na západě. První hra vznikla v roce 2005 na PS2 a nyní má 7 hlavních titulů a 8 spin-offů.

První hra sleduje příběh Kazumy Kiryua, který byl po deseti letech propuštěn z vězení za vraždu šéfa zločinecké rodiny. Celé zločinecké podsvětí je zataženo do pátrání po 100 milionech dolarů, které byly ukradeny z trezoru jeho bývalého klanu. Kiryu je nucen vrátit se do zapovězeného světa jakuzy.

Tato hra je velice chválena za svůj příběh, který se zvládne soustředit jak na budování charakterů, tak spletitý příběh zasazený do ikonických japonských ulic. Klade se zde důraz na noční život a barvité vykreslení jakuzy. Nutno podotknout, že stvořit takovouto hru bylo od Toshihiro Nagoshiho velmi odvážné. Téma jakuzy je v Japonsku stále ještě velké tabu.

„Yakuza nám nabízí nové hřiště, do kterého můžeme zasadit podmanivé příběhy s komplexními postavami do jedinečného prostředí, které měli diváci zřídka šanci vidět,“ prohlásila 1212. „Sága Kazuma Kiryui se odvolává na filmové podání mixem strhující akce, výbušné komedie a mnoha prolínajícími se příběhovými liniemi a poutavou cestou za vykoupením.“

Barmack řekl: „Vzhledem k naší historii s vyprávěním komplexních příběhů jsme nadšeni, že můžeme tento obrovský projekt přinést na celosvětový trh.“

Co si myslíte o tomto projektu? Obáváte se pošpinění dobrého jména značky, nebo se těšíte na rozšíření vašeho oblíbeného univerza? Budeme rádi, když se s námi o vaše názory podělíte v komentářích.