V roce 2010 britský režisér Edgar Wright představil filmovou adaptaci známých komiksů o Scottu Pilgrimovi, které vytvořil Bryan Lee O´Malley. Film nesl název Scott Pilgrim proti zbytku světa, přičemž hlavní role dvaadvacetiletého hrdiny se ujal Michael Cera. I přestože si diváci film převážně pochvalovali, bohužel se jednalo o propadák. S rozpočtem 85 milionů dolarů nakonec film vydělal jenom bídných 49 milionů. Tím se mu definitivně zavřely brány pro případné pokračování. Celá značka tak byla dlouhou dobu mrtvá, ale jak se zdá, Netflix se ji v nejbližší době pokusí opět oživit. Podle The Hollywood Reporter totiž streamovací gigant chystá vytvořit animovaný seriál, který bude kompletním rebootem. 

O samotném příběhu a obsazení zatím nevíme nic, ale už známe jména lidí, kteří budou vykonávat funkci výkonných producentů. Bude mezi ně například patřit výše zmíněný Edgar Wright, ovšem zatím se neví, zda se také chopí otěží režie a scénáře. Ví se ale, že jedním z hlavních scénáristů se stane sám autor původních komiksů O´Malley. Pomáhat by mu s ním měl i BenDavid Grabinski, který je například zodpovědný za vznik seriálu Bojíte se tmy?. O´Malley a Grabinski se tak stanou jak výkonnými producenty, tak i showrunnery celého seriálu, ovšem je pravděpodobné, že se k nim připojí ještě další tvůrci. Jediným režisérem, který je zatím s projektem spojený, je Abel Gongora. Ten se například podílel na tvorbě anime seriálu Star Wars: Visions. 

Když už je o tom anime řeč, tak je také potřeba říct, že o animace se postará japonské studio Science Saru, jenž je zodpovědné za celou řadou anime filmů a seriálů. První díl komiksové předlohy vyšel v roce 2004. Původní příběh vypráví o muzikantovi jménem Scott Pilgrim, který se zakouká do krásné a tajemné dívky jménem Ramona Flowers. Aby však mohli být spolu, Scott bude muset nejdřív porazit sedm jejích bývalých kluků. A pokud jste viděli filmovou adaptaci, případně četli předlohy, tak jistě víte, že to žádná sranda rozhodně nebude. Necháme se proto překvapit, nakolik kvalitně převede příběh do seriálové podoby Netflix.