Psychika je velice křehký nástroj, pomocí kterého je naše tělo schopno odrážet okolní realitu. Toho si je bezpochyby vědom i Eric Schultz, režisér sci-fi thrilleru Minor Premise, který ve svém nejnovějším snímku rozkládá strukturu lidské osobnosti.

Ústřední postavou snímku je mladý neurolog Ethan, jehož mysl se stane obětí jeho riskantního experimentu. Ve stopách svého otce se snaží odkrýt a separovat od sebe celkem deset fragmentů, které dohromady formují lidskou psychiku, a to pochopitelně s vidinou „vylepšení“ sebe sama.

Přečtěte si také: Mrazivý thriller Red Dot se představuje v oficiálním teaseru

U toho mu asistuje jeho bývalá přítelkyně Allie, s níž se na nějaký čas uzavřel před světem mezi čtyři stěny ponurého sklepa. Když se pomocí speciálního přístroje potopí do nezmapovaných rovnic svého mozku, uvědomí si, že v sázce už není jenom jejich vztah či vlastní reputace. Jak čas plyne, je Ethan nucen čelit temným stránkám své osobnosti, které by jinak zůstaly uvězněné hluboko v jeho podvědomí.

Nervy drásající snímek Minor Premise se v průběhu roku objevil na několika filmových festivalech. Indie studio Utopia jej však právě dnes, tedy 4. prosince 2020, vysílá do neprobádaných vod internetu. Diváci se tak mohou seznámit s novými tvářemi, jimiž jsou Sathya Sridharan, Paton Ashbrook nebo Dana Ashbrook.