V polovině letošního jara se stance AMC pochlubila s kratičkým teaserem na nadcházející sci-fi seriál Moonhaven. I přestože vypadal slušně, příliš nám toho o ději neřekl. Naštěstí k nám už ale přistál pořádný plnohodnotný trailer na který se můžete podívat výše. A co nás vlastně čeká? Příběh se bude odehrávat na začátku 22. století, ve kterém na samotném Měsíci vznikla fungující a prosperující komunita jménem Moonhaven. Na Zemi je totiž čím dál bídněji. A pokud s tím lidstvo brzy něco neudělá, život na Modré planetě zcela jistě skončí. Zdánlivě utopické komunitě na Měsíci se však zázračně daří pěstovat zeleň. Zároveň tak doufá, že díky tomu celou matičku Zemi od zániku zachrání. 

Hlavní hrdinkou se má stát Bella Sway (Emma McDonald), nákladní pilotka a pašeračka, která se kvůli obvinění ze spáchání zločinu ocitne právě ve výše zmíněné komunitě, jejíž rozloha na Měsíci činí až 500 mil čtverečních. Bella, která se k úmyslům komunity Moonhaven staví spíše poněkud skepticky, je následně zatažena do tajemného spiknutí. Cílem je ukořistění umělé inteligence, která je zodpovědná za všechny úžasné zázraky celé komunity. Bella tak bude muset spojit síly s místním detektivem, aby mohli společně pikle kující padouchy odhalit. Protože pokud tak neučiní včas, poslední naděje na přežití Země bude zmařena. 

Showrunnerem celého seriálu se stal Peter Ocko, který již vytvořil série jako Baby Blues a 3 libry. Taktéž se podílel na scénářích k seriálům jako Řekni, kdo tě zabil, Kancl a Pod černou vlajkou. V seriálu se také dočkáme herců jako Joe Manganiello, Dominic Monaghan, Amara Karan, Ayelet Zurer, Kadeem Hardison a Yazzmin Newell.

Oficiální premiéra pro AMC+ je stanovená na 7. 7. 2022