Někdy během příštího roku k nám dorazí sci-fi velkofilm od režiséra Zacka Snydera, který ponese název Rebel Moon. A i přestože film ještě ani nemá oficiální datum premiéry, server Deadline odhalil, že Netflix, na kterém se snímek objeví, už patrně počítá s druhým dílem. Server tak odhalil řadu nadcházejících filmových projektů, které mají získat daňové úlevy k natáčení v Kalifornii. Mezi ně patří i "Rebel Moon Part 2", což je dobrý náznak toho, že nadcházející sci-fi se skutečně dočká pokračování. Netflix však zatím nic oficiálně neoznámil.

Příběh, který se z velké části inspiroval slavnou filmovou klasikou Sedm samurajů, se bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru, tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, jež vede hrozivý Belisarius. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova.

O plánu rozdělit snímek na dvě části sice víme už nějaký ten pátek, ovšem je poměrně překvapivé, že Netflix výrobu druhého filmu odsouhlasil ještě před premiérou filmu prvního. Snyder měl celý projekt v šuplíku už dlouhou dobu, původně navíc plánoval, že by celý námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtělo vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii univerza Star Wars. Společnost od toho však následně vycouvala, tudíž Snyder si řekl, že snímek zasadí do svého vlastního vymyšleného univerza.

Kromě výše zmíněné herečky se ve filmu dočkáme hvězd jako Charlie Hunnam, Doona Bae, Rupert Friend, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman a Alfonso Herrera.

Pokud by měl připravovaný film úspěch, Snyderovi by se tak možná otevřely dveře pro výrobu nejrůznějších spin-offů, ale raději ještě nepředbíhejme. Slavný filmař se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. Produkce filmu je momentálně v plném proudu, skončit by měla někdy na konci letošního podzimu.