Nejočekávanější sci-fi podívanou letošního roku, kterou si vzal pod palec starý dobrý Zack Snyder, je zcela bezpochyby Rebel Moon. Snímek, který původně vznikl ze Snyderova námětu na Star Wars film, přicestuje na Netflix už na konci letošního roku. Ovšem je nutné dodat, že streamovací služba chová k projektu velkou důvěru, protože celý snímek bude nakonec rozdělen na dvě části.

Zvukař Andy Koyama, jenž taktéž pracoval na nedávno vydaném čtvrtém díle Johna Wicka (o němž máme recenzi!), se nechal slyšet, že obě dvě části také dostanou rozšířené verze, které budou mít R raiting. Otázkou ale samozřejmě je, proč tvůrci nevydají eRkové verze rovnou. Jistě, Rebel Moon se sice objeví v určitých kinech, ale svou primární premiéru si odbije na Netflixu. Koyama každopádně také prohlásil, že se můžeme těšit na velkolepé vesmírné dobrodružství, které bude připomínat boj rebelů proti zlému galaktickému Impériu ze Star Wars. 

Rebel Moon ale bude svým dějem připomínat nejenom Star Wars, ale také třeba Sedm samurajů (případně Sedm statečných) z vesmíru. Příběh se totiž bude točit kolem mírumilovné kolonie hluboko ve vesmíru. Tu začnou ohrožovat armády zlého galaktického impéria, jež vede hrozivý Belisarius. Kolonisté ale vědí, že sami se proti ohromné síle bránit nemůžou. Proto vyšlou na cestu mladou ženu jménem Kora (Sofia Boutella), jež musí na sousedních planetách najít schopné jedince, kteří by kolonistům pomohli s ochranou jejich domova.

Snyder před lety námět nabídl společnosti Lucasfilm, zda by z něho nechtěla vytvořit další filmový projekt, jenž by se odehrával ve slavné předaleké galaxii. Společnost od toho však následně vycouvala, tudíž režisér si řekl, že snímek zasadí do svého vlastního vymyšleného univerza. A kdo ví. Pokud budou obě dvě části slavit úspěch, Snyder by ho v budoucnu mohl dále rozšiřovat. 

Zatím však není známo, kdy přesně rozšířená eRková verze filmu vyjde, ale údajně by to mělo být jen krátce po vydání první části. Zack Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten. A my už nedočkavě vyhlížíme nějaký ten pořádný oficiální trailer!

Těšit se tak můžeme na herce jako Charlie Hunnam, Rupert Friend, Stuart Martin Ray Fisher, Corey Stoll, Michiel Huisman, Doona Bae a Alfonso Herrera.

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023.