Filmy jako Matrix, Terminátor, Já, robot a 2001: Vesmírná odyssea nám dokázaly, že před vyspělou umělou inteligencí je třeba se mít na pozoru. Další takový důkaz s sebou přinese nadcházející sci-fi snímek od studia Hulu, který ponese název Mother/Android. Děj se bude odehrávat ve světě, ve kterém se technologicky vyspělí androidi stali poslušnými služebníky lidí. Zdálo se, že lidstvo stojí před dveřmi nového zlatého věku. Pak ale šlo všechno do pekel. Z nějakého neznámého důvodu se totiž veškeří androidi na celém světě proti svým pánům vzbouřili, přičemž je začali nemilosrdně lovit. Celá civilizace se tak začala rozpadat, protože proti armádě super silných a rychlých robotů nemělo lidstvo šanci. 

Hlavní hrdinkou filmu bude mladá žena jménem Georgia (Chloë Grace Moretz), která se svým přítelem Samem (Algee Smith) hledá bezpečné místo v divočině. Musí si ale pospíšit, protože Georgia už je v pokročilém stádiu těhotenství, přičemž pro dítě bude třeba nalézt spolehlivé útočiště. Vzbouření roboti jsou ale nepřátelé, kteří nikdy nespí. Neúnavně prohledávají divočinu s touhou nalézt další lidské přeživší a nemilosrdně je usmrtit. Je vůbec nějaká šance, že Georgia se Samem najdou bezpečné místo? A co vůbec stálo za hromadnou vzpourou všech robotů? Jednalo se o pouhou lidskou nehodu? Nebo ji někdo vyvolal záměrně? Ať už to je jakkoliv, rozhodně nás čeká nejen pořádná sci-fi akce, ale i působivá dávka post-apokalyptického dramatu

O scénář a režii se postaral mladý filmař Mattson Tomlin, který již se sci-fi žánrem má určité zkušenosti. Je například zodpovědný za scénář k filmům jako Projekt Power a Malá rybka, taktéž je to jeden ze scénáristů, kteří pracovali na novém Batmanovi. A když už je o netopýřím hrdinovi řeč, producentem Mother/Android se mimo jiné stane režisér Matt Reeves, který má nového Batmana na starosti. Premiéry filmu se dočkáme 17. 12. 2021.