Příští měsíc vstoupí do kin slibně vyhlížející sci-fi komedie jménem Linoleum, která slavila úspěch na filmovém festivalu SXSW 2022. V rámci toho také vyšel oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh bude vyprávět o muži středního věku jménem Cameron Edwin (Jim Gaffigan), který se živí jako moderátor televizního pořadu. Cameron si už ale dlouho chtěl splnit svou sen stát se astronautem, ovšem takové pocty se samozřejmě dočká jen málokdo. Navíc se zdá, že ho čekají těžké časy, protože pořad, ve kterým účinkuje, se začíná vážně potýkat s nízkou sledovaností. Jednoho dne ale dojde k události, díky které najde v životě nový smysl. Z jakéhosi nevysvětlitelného důvodu spadne z nebes červené auto, v němž se nacházel muž, který byl Cameronovi nesmírně podobný.

To však byl pouhopouhý začátek. Cameron následně zjistí, že na dvorku jejich domu spadl satelit. A náš hrdina se posléze rozhodne, že by si mohl splnit svůj dlouholetý sen. Rozhodne se proto součástky ze satelitu využít k výrobě vlastního raketoplánu, se kterým by odcestoval do vesmíru.

Takový nápad se samozřejmě zdá bláhový jeho ženě (Rhea Seehorn), ale Cameron se nehodlá nechat jen tak odradit. Během stavby se ale stane svědkem série bizarních událostí, které ho přimějí zpochybňovat realitu. A jak je podle traileru patrné, Cameron nakonec svůj vlastní ,,raketoplán“ skutečně postaví. Otázkou ovšem je, zda s ním někam doletí. 

O scénář a režii se postaral Colin West McDonald, který má za sebou pouze krátký snímek Double Walker z roku 2021.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Tony Shalhoub, Katelyn Nacon, Amy Hargreaves, Michael Ian Black, West Duchovny, Gabriel Rush a Elliot Frances Flynn.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 2. 2023.