Mohou mít roboti duši? Pokud ano, tak je doopravdy morální, abychom je využívali jako své poskoky? To je jedna z otázek, kterou se bude zabývat nadcházející sci-fi drama od studia A24 jménem After Yang. Příběh bude vyprávět o spokojené rodince, ve které je hlavou rodiny Jake (Colin Farrell). Ten jednoho dne přivede domů robota jménem Yang, aby se stal společníkem a sluhou jeho adoptované dceři. Jelikož ale Yanga koupil za poměrně nízkou cenu, nedlouho po jeho příchodu se robot porouchá. A jelikož si jeho dcera milého androida za tu dobu stihla velice oblíbit, Jake se proto rozhodne ho opravit. Během toho následně nahlédne do robotových vzpomínek, díky čemuž začne zpochybňovat způsob, kterým doposud žil. 

Snímek nás tak má donutit zamyslet se nad významem samotné existence a života jako takového. A pokud vám trailer připomíná pomalý a působivý styl, se kterým často točí slavný režisér Terrence Malick, tak rozhodně nejste sami. Celý film je inspirován krátkou povídkou jménem Saying Goodbye to Yang od amerického spisovatele Alexandera Weinsteina. Povídku tak lze najít v jeho nejznámějším knižním díle, čímž je kolekce krátkých příběhů jménem Children of the New World. Rozhodně nečekejte žádnou akci a napětí, tato sci-fi bude spíše připomínat pomalé a emočně nabité artovky. 

O scénář a režii se postaral jihokorejský filmař Kogonada, který v roce 2017 debutoval se svým komorním dramatem Columbus. Kromě Farrella si ve snímku zahrají herci jako Jodie Turner-Smith, Malea Emma Tjandrawidjaja, Haley Lu Richardson, Sarita Choudhury a Clifton Collins mladší. Oficiální premiéra filmu je stanovená na 4. 3. 2022.