Posledního plnohodnotného Star Wars snímku, kterého jsme se dočkali, byl Vzestup Skywalkera z roku 2019, jenž uzavřel celou sequelovou trilogii. Následně se populární univerzum předaleké galaxie rozšiřovalo především skrze seriály Mandalorian a The Book of Boba Fett, přičemž už zanedlouho k nám dorazí interquel Obi-Wan Kenobi, který bude zasazený do období mezi epizodami Pomsta Sithů a Nová naděje. Filmových Star Wars se ale v budoucnu ještě stoprocentně dočkáme. A to hned několika. A jak se zdá, jeden takový film je již momentálně možná ve výrobě pod dohledem amerického producenta a scénáristy Damona Lindelofa. Informoval o tom Jeff Sneider z webu The Ankler. 

Damon Lindelof je v první řadě zkušený scénárista, který se významně podílel na tvorbě legendárního seriálu Ztraceni z roku 2004. Na seriál dohlížel už od samotného počátku, přičemž scénáře sepisoval pro všech šest sérií. Je taktéž jedním z tvůrců populárního seriálu Pozůstalí (The Leftovers), který vyšel v roce 2014. Ovšem seriál, který vznikal zcela pod jeho taktovkou, byli Watchmeni z roku 2019. Tam se ujal otěží nejenom showrunnera, ale i hlavního scénáristy.

Zkušenosti má ale i s filmovou tvorbou. Jeho filmografie se především skládá ze známých sci-fi snímků, například Kovbojové a vetřelci, Prometheus, Star Trek: Do temnoty a Země zítřka. U všech těchto projektů se podílel na tvorbě scénáře. 

Lindelof už údajně projevil zájem o natočení Star Wars filmu v roce 2015, protože je sám velkým fanouškem celé slavné značky. Pokud jsou tudíž ony zvěsti pravdivé, tak se zdá, že věci se konečně dávají do pohybu. Podrobnosti o ději však zatím známé nejsou, tudíž si budeme muset na další a přesnější informace počkat.

Není to však jediný projekt, který je v přípravě. O další filmové Star Wars se má postarat jak Patty Jenkins, režisérka Wonder Woman, tak i Taika Waititi, který brzy představí čtvrtého Thora s názvem Love and Thunder. Dočkat bychom se taktéž měli i zcela nové trilogie, o kterou se postará Rian Johnson, tvůrce epizody Poslední z Jediů.