Nově vydaný MCU film Spider-Man: No Way Home přinesl spoustu překvapení. Kromě toho, že jsme viděli jak hrdiny, tak i padouchy z filmů Sama Raimiho a Marca Webba, se ve snímku také na poslední chvíli objevil Tom Hardy jako Eddie Brock. Jeho vzhled očividně souvisel s potitulkovou scénou z Venom: Let There Be Carnage, ve které Eddie Brock s jeho polovinou symbionta končí v MCU. Nedávalo to však tak docela smysl, protože Venom byl jedinou postavou Multiverse, která údajně neznala skutečnou identitu Petera Parkera.

Nyní se Chris McKenna, scénárista Spider-Man: No Way Home, rozhodl, že vysvětlí díru v zápletce, plus také uvede, proč Eddie Brock a Venom mohli skončit v MCU.

Během rozhovoru s Variety vysvětlil, že odpověď na tuto mezeru leží v samotném Venomovi. Zdá se, že mimozemský symbiont má znalosti i o jiných vesmírech. A to díky propojení s ostatními symbionty. Zde je to, co řekl Chris McKenna:

Myšlenka je, že symbiont má znalosti i o jiných vesmírech. V jeho mozku je ukryta určitá znalost tohoto propojení.“

Dále vysvětlil, že se tentokrát chtěli v MCU nejvíce soustředit na Hollandova Petera Parkera:

Nejdůležitější věc je, že tohle neměl být jen fan servis. Nešlo jen o to, aby se tam ukázali všichni. Museli jsme vymyslet způsob, jakým tento [film] vyprávěl příběh tohoto Petera Parkera právě teď, přirozeně vycházející z místa, kde jsme opustili minulý film. To byl vždy náš hlavní cíl. Ano, je to skvělý nápad. Nezapomeňme na Petera. Nemůžete se ztratit v mixu všeho možného. Musí to být jeho emocionální cesta."

Díky tomuto vysvětlení postavy Venoma již vše zapadá do sebe. Koneckonců, v potitulkové scéně ve filmu Venom: Let There Be Carnage symbiont říká Eddiemu něco docela důležitého. Konkrétně Venom uvádí:

80 miliard světelných let propojených znalostí napříč vesmíry by tvůj maličký mozek odpálilo."

Zdá se, že tyto znalosti nějakým způsobem skrývaly tajemství Petera Parkera hluboko uvnitř sebe. Doufejme, že toho uvidíme více v nadcházejících filmech a tolik žádaném crossoveru mezi Venomem a Spider-Manem.