Netflix má s videoherní sérií Gears of War velké plány; loni v prosinci potvrdil přípravu hraného filmu, animovaného seriálu a případně dalších projektů. Pro ten první ulovil zvučné jméno.

O scénář se postará na Oscara nominovaný Jon Spaihts za film Duna, jenž napsal společně s režisérem Denisem Villeneuvem a Ericem Rothem. Podílí se také na pokračování Duny a je podepsán pod tituly jako Prometheus, Doctor Strange, Pasažéři a Mumie.

Spaihts byl pochopitelně ve vyjádření pro server Variety nadšen, že může být u toho, jak se z Gears of War stane film. Dle jeho slov jde o jednu z nejlepších akčních her všech dob, která má živé postavy, nádherně navržený svět a bojový systém, který ukazuje, co válka způsobuje a jak důležité je stát při svých spolubojovnicích.

Na podrobnosti o filmu si musíme počkat. Neznáme datum premiéry a bohužel ani nevíme, jaké herce můžeme očekávat. Do hlavní role Marcuse Fenixe se hlasitě hlásí Dave Bautista. Tvrdí, že je to jeho role snů. Ten dokonce loni v jednom rozhovoru řekl, že odmítl Rychle a zběsile, aby dostal šanci stát se Marcusem Fenixem v adaptaci Gears of War.

Videoherní série Gears of War definovala žánr taktický stříleček z pohledu třetí osoby a kooperativních stříleček. Filmu jsme se mohli dočkat už dříve. V roce 2007 měla práva krátce v držení společnost New Line Cinema. Snímek si ale měl projít produkčním peklem a byl zrušen.

Netflix se nebrání adaptacím videoherních hitů. Mimo jiné se pustil do Resident Evil a Castlevania. I když ohlasy jsou smíšené, tak chystá také projekty spojené se značkami Tomb Raider, The Division, Splinter Cell, Assassin’s Creed nebo Beyond Good & Evil.