Nakladatelství Epocha vydalo v roce 2017 obrovskou povídkovou sbírku Ve stínu Říše, která se zaměřila na druhou světovou válku z pohledu hvězd české akční scény. Úspěch u čtenářů byl tak velký, že Epocha nelenila a během následujících dvou let vydala ještě antologie Ve stínu apokalypsy se zaměřením na postapokalyptický žánr a Ve stínu magie pro fanoušky kouzel a magie všeho druhu.

Přečtěte si také: Český postapo román Město v oblacích se letos dočká pokračování

Všechny tři povídkové sbírky byly jedinečné hlavně v jedné věci. Epocha totiž v současné době spolupracuje s největšími hvězdami české akční sci-fi tvorby. Fanoušci si tak v každém sborníku mohli užít skvělé povídky od Františka Kotlety (SPAD), Romana Bureše (Říše), Kristýny Sněgoňové (Město v oblacích), Jana Kotouče (Centrální impérium), Oskara Fuchse (Leichenberg) a dalších známých i méně známých autorů české žánrové literatury.

Pokud jste si všechny tyto antologie oblíbili, máme pro vás velmi dobrou zprávu. Nakladatelství Epocha, Leoš Kyša (František Kotleta) a Michaela Merglová společně připravují novou povídkovou sbírku Pulp Stories: Krásky a vetřelci, ve které naleznete krátké pulpové příběhy s nádechem zlatého věku světové sci-fi od Františka Kotlety, Petra Heteši, Kristýny Sněgoňové, Jana Kotouče a Romana Bureše.

Budoucí čtenáři se podle slov vydavatele mohou těšit na vesmírné koráby, monstra z hlubin kosmu i lidských duší, sličné hrdiny a drsné hrdinky, detektivy, elfí bojovnice či nacistické špionky. Prostě klasická pulpová všehochuť dokořeněná prvky české akční sci-fi scény, tedy silnými hláškami, černým humorem, přehnaným násilím, a hlavně erotikou a sexem. Celému obsahu bude samozřejmě odpovídat i tematická retro obálka se sexy ženou v popředí.

A kdy se této nové antologie dočkáme? Již velmi brzy. Nakladatelství Epocha ve svém facebookovém příspěvku uvedla, že by datum vydání mělo spadat na letošní září/september. My už se nemůžeme dočkat.