Právě probíhající Comic-Con v San Diegu je jako obvykle nejenom příslibem příjemného odpočinku i prezentace práce nejrůznějších cosplayerů, ale také především velká společenská akce, na které nejrůznější firmy rády odhalují své projekty, trailery a jiné prezentační materiály. Nejinak je tomu i v případě chystaného seriálu Sandman, jehož premiéra se neúprosně blíží. Jedná se o velmi nadupaný trailer, který fanouškům prozrazuje opravdu mnohé.

Sandman je komiks pocházející z pera Neila Gaimana. Jde o autora, kterého je možné znát díky dílům Koralína a svět za tajemnými dveřmi, Američtí bohové, Hvězdný prach, Nikdykde a mnoha dalších a často velmi úspěšných děl, která se častokrát dočkala i filmového zpracování. Obecně platí, že adaptace ne vždy potěší fanoušky kvůli různým odchýlením od původních myšlenek, případně děje, což není případ tohoto autora. Neil Gaiman totiž po prodání práv na budoucích adaptacích spolupracuje. A jelikož je sám nadaným scenáristou, tak filmová zpracování jeho děl většinou potěší fanoušky jeho děl i neznalce.

Sandman je významné dílo a dosavadní pokusy s jeho zpracováním se neshledaly s velkými úspěchy, proto i Neil Gaiman dlouho tvrdil, že se nejedná o kinematograficky zpracovatelné dílo. Doba ovšem pokročila, dokonce se objevily velmi povedené fanouškovské pokusy, přičemž vše došlo k tomu, že tvůrce komiksové ságy Sandmana svolil k tomu, aby Netflix natočil tuto blížící se adaptaci. Dosavadní trailery, až na drobné odchylky od příběhu, slibovaly velký příběh a věrné zpracování. Ten nejnovější trailer slibuje to samé, jen ve větším měřítku.

Příběh z traileru naznačuje zpracování několika prvních knih, kdy Sandman po svém uvěznění hledá tři své artefakty. Další příběh se zaobírá hledáním snů, konkrétně nočních můr, které v době nepřítomnosti Pána snů opustily jeho království a pronikly do světa bdících. Tu v traileru představuje především Korinťan.

Krom toho můžeme v traileru vidět mnoho dalších postav, například Touhu, Lucifera, Matouše a Johannu Constantine. V komiksu Johanna Constantine skutečně vystupuje, ale v jiném příběhu i době. Zde se jedná o změnu způsobenou problémy se získáním práv na Johna Constantina, který v tomto příběhu má hrát roli.

Dokonce můžeme vidět i Abela a draka. Čtenáři komiksu jsou si jeho role v příběhu vědomi, noví potenciální diváci si budou muset počkat na seriál.

Také se objevili další obyvatelé snění, například Mervyn Pumpkinhead. Showrunner Allan Heinberg a Neil Gaiman odhalili během panelu Geeked Week show, že jej bude dabovat Mark Hamill. Herec slavný především ztvárněním Luka Skywalkera v sérii Star Wars, ale také známý dabér animovaných záporáků, mezi ně patří například Joker z Batmana, Skeletor z Masters Of The Universe, případně Hobgoblin ze Spidermana. Jedná se tedy o velkou posilu k již tak hvězdnému obsazení.

Za zmínku stojí i palác Touhy, který je v komiksu popsán jako enormně velký, zde se tato socha tyčí nad mraky. Pocit velikosti je tak velmi dobře vyjádřen.

V traileru je samozřejmě k vidění i Sandmanův nejoblíbenější sourozenec Smrt. Kolik dalších z rodiny Věčných uvidíme v nadcházejícím seriálu, je zatím otázkou.

Znalci předlohy mohou být rádi, že je toto zpracování tolik věrné předloze, plus že se příběh Sandmana dostane mezi více lidí.

Zda bude seriál dosahovat kvality, kterou přislibují trailery, se budeme muset nechat překvapit. Odpověď dostaneme 5. srpna/augusta, kdy nás na Netflixu čeká premiéra tohoto očekávaného seriálu.