O tom, že seriál Sabrinina děsivá dobrodružství (Chilling Adventures of Sabrina) byl ukončen, jsme před časem informovali v samostatném článku. Nevíme, proč přesně byl seriál zrušen, ale fundované odhady naznačují, že to souvisí s marketingovou strategií Netflixu. To v krátkosti znamená, že s přibývajícími sériemi narůstají náklady, a tak se streamovacímu gigantovi vyplatí spíše seriál utnout a jít točit něco nového, než investovat do stejné značky. Samozřejmě existují výjimky potvrzující pravidlo, ale zatím se zdá, že tento odhad vcelku vychází. Nebudeme však spílat na zlý Netflix, který nám bere seriály, ale užijeme si poslední příběhy mladé čarodějky Sabriny.

JMENUJE SE SABRINA SPELLMAN A NIKDY SE TOHO NEZŘEKNE. POSLEDNÍ KAPITOLA SABRININÝCH DĚSIVÝCH DOBRODRUŽSTVÍ SE ZAČNE PSÁT JEDINĚ NA NETFLIXU UŽ OD 31. PROSINCE.

NETFLIX

Ukázka toho kromě datumu příliš neukázala. Dostalo se nám ikonických scén, které formovaly Sabrinin příběh. Od jejího prvního temného křtu, až po závěr třetí série. I přesto nám trailer stihne něco málo naznačit. Slibuje nám válku mezi greendalským covenem a starými bohy. To je podobný motiv, který bude začátkem příštího roku zpracovávat i seriál Američtí Bohové.

Seriál tak směřuje k momentu, kdy se budou čarodějky, v čele se Sabrinou, muset s tímto zlem vypořádat. Kdyby se jim to nepovedlo, svět by skončil v nicotě. Seriál měl pokračovat pátou sérií s podtitulem Válka čarodějnic, ale té se již nedočkáme. Příběh sice nebude ukončen na televizních obrazovkách, ale již teď je v přípravě komiks, který bude ve vyprávění pokračovat. Kruh se tak uzavře. Příběh, který byl adaptací komiksů, se na jeho stránky zase plynule vrátí.