Sabrinina děsivá dobrodružství z originální produkce Netflixu byla zrušena. Tento seriál se v mnohém lišil od předchozího seriálu z 90. let, ve kterém hlavní postavu ztvárnila Melissa Joan Hart. Ten se soustředil na komediální odlehčenou zábavu. Nový seriál v titulní roli s Kiernan Shipkou je mnohem temnější a hraje na temnou roli čarodějnictví a satanismu. To je však mnohem blíže původnímu komiksu, ze kterého oba seriály vycházejí.

Zprávu o zrušení seriálu jako první přinesl magazín TV Line. Podle nich by měla být nadcházející čtvrtá série tou poslední, které se dočkáme. Měla by být odvysílána později tohoto roku. Není přesně známo, proč byl seriál zrušen, ale tvůrce seriálu Roberto Aguirre-Sacasa poskytl následující vyjádření:

Pracovat na Sabrininých děsivých dobrodružstvích pro mě bylo již od prvního dne obrovskou ctí. Všichni herci, počínaje Kiernan jako všemi milovanou dospívající čarodějkou, byli absolutně úžasní. Nemohu dostatečně poděkovat týmu spisovatelů, editorů, asistentů a každému, kdo věnoval tolik lásky, aby tento „temný seriálový“ sen mohl vzniknout. Jsem také vděčný našim partnerům Netflixu, Warner Bros., Berlanti Television a Archie Comics za to, že nám dovolili vyprávět příběh, který jsme chtěli a způsobem, jakým jsme chtěli. Nemůžeme se dočkat, až všichni uvidí čtvrtou část.“

Přečtěte si také: Shrnutí hlavního traileru na třetí sérii seriálu Sabrina

Toto rozhodně není příjemná zpráva. Hořkou pachuť tomu dodává informace o tom, jaký by seriál mohl být. Sabrinin seriál se totiž odehrává ve stejném vesmíru jako seriál Riverdale vysílán na stanici CW. Proto fanoušci logicky toužili po nějakém tom crossoveru. Na to nás občas lákali i samotní tvůrci drobnými nepřímými náznaky. To, že byl skutečně v plánu potvrdil až Aguirre-Sacasa v jeho nedávném Tweetu. „Děkuji za všechnu podporu Sabrininým fanouškům. Čtvrtá část je zatím naše nejlepší, a pátá část „Witch War,” by byla ÚŽASNÁ. Pokračování bude na stránkách komiksu.“ Doufám, jen, že se alespoň této záplaty dočkáme brzy.

A proč tedy seriál vlastně skončil? Jak bylo řečeno výše, vlastně nevíme. Můžeme pouze odhadovat. Pravděpodobně za to může obchodní model samotného Netflixu. Lidé si všimli, že seriály se na Netflixu nejčastěji dočkají 2-3 sérií čítajících průměru okolo 30 epizod. Důvod je podle analytiků z Deadline vcelku prostý. Další série totiž netáhnou tolik jako ty první. Nový předplatitelé často nechtějí rozkoukávat seriál, který již má několik řad. Netflix tedy raději seriál zařízne a investuje peníze do nové značky, kolem které může roztočit nové kolo marketingu a čekat, jestli se ze seriálu nestane fenomén jako například ze Stranger Things.

I když mám seriál rád, z jeho zrušení nejsem smutný. Přílišné natahování materiálu mi přijde stejně špatné, jako jeho předčasné zrušení.