Jednou z chystaných sérií ze světa Star Wars, které uvidíme v následujících letech v nabídce streamovací služby Disney+, je projekt Star Wars: Ahsoka. Přestože má jít oficiálně o spin-off úspěšného seriálu The Mandalorian, který se zaměří na postavu Ahsoky Tano v době po událostech jedné z epizod druhé sezóny Mandaloriana, zatím vše nasvědčuje tomu, že půjde spíše o hrané pokračování animovaného seriálu Star Wars: Povstalci (Rebels).

Závěr Povstalců dal poměrně jasně najevo, že Ahsoka Tano, která se poprvé objevila v taktéž animovaném seriálu Star Wars: Klonové války, se spojí s Mandaloriankou Sabine Wren, jednou z hlavních postav Rebels, ve snaze najít hlavního hrdinu Ezru Bridgera. Mladý Jedi Ezra totiž zachránil svou domovskou planetu Lothal tím, že si s využitím Síly přizval na pomoc Purrgily, vesmírné tvory schopné cestovat hyperprostorem, a díky nim poslal sebe i okupační imperiální síly kamsi do neznáma. A mimochodem s sebou vzal také velkoadmirála Thrawna, který tou dobou operaci na Lothalu velel.

Finále seriálu Povstalci se odehrává těsně před událostmi filmu Rogue One: Star Wars Story, tedy nedlouho před začátkem původní filmové trilogie. Závěrečná scéna, odhalující snahu Sabine a Ahsoky najít Ezru, pak časově spadá někam do doby těsně po porážce Impéria. Zhruba pět let po událostech šesté filmové epizody se odehrává již zmíněná epizoda druhé sezóny Mandaloriana, v jejímž průběhu jsme poznali hranou verzi Ahsoky Tano s tváří herečky Rosario Dawson, kterak pátrá ne po Ezrovi, ale po Thrawnovi. A jak se zdá, nyní si našla svou tvář hrané verze také Sabine.

Server Deadline uvádí, že si v seriálu Star Wars: Ahsoka zahraje Sabine Wren Natasha Liu Bordizzo (Největší showman, Hotel Mumbai, Lidská společnost). Pro tuto chvíli jde však o nepotvrzenou informaci, kterou je třeba brát s určitou rezervou, ale minimálně vzhledově by Bordizzo na Sabine rozhodně pasovala. V Povstalcích ji přitom dabovala Tiya Sircar, jejíž hlas měl velký podíl na vytvoření postavy odvážné Mandalorianky se zálibou v umění, která jen tak mimochodem naverbovala do povstaleckých řad i Wedge Antillese, nejlepšího wingmana Luka Skywalkera, jenž se objevil ve všech třech filmech původní filmové trilogie Star Wars.

O scénář série Star Wars: Ahsoka, jejíž produkce má být zahájena příští rok v březnu/marci, se stará Dave Filoni, jeden z hlavních tvůrců Klonových válek a Povstalců, přičemž výkonným producentem je kromě Filoniho také Jon Favreau, který je pro změnu spolu s Filonim tvůrcem Mandaloriana. Jak již bylo zmíněno, Ahsoku Tano ztvární Rosario Dawson, přičemž server Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že v sérii se má objevit také Hayden Christensen, představitel Anakina Skywalkera z filmů Klony útočí a Pomsta Sithů.

Christensen se objeví také v nadcházejícím seriálu Star Wars: Obi-Wan Kenobi, kde ztvární Dartha Vadera, bohužel ani jeho účast na novém příběhu o Ahsoce dosud nebyla oficiálně potvrzena. Totéž platí o Thrawnovi. Hovoří se o tom, že si ho má zahrát Lars Mikkelsen, který populárního chisského vojevůdce z knih Timothyho Zahna daboval již v Povstalcích, ale pro tuto chvíli jde pouze o spekulace. Doufejme ale, že se potvrdí, protože pro mnohé fanoušky a příznivce seriálu Star Wars: Povstalci je Lars Mikkelsen ten pravý Thrawn.