F9 je jeden z mnoha názvů pro nejnovější počin v této zběsilé sérii. I když se ani v devátém díle nepodíváme do vesmíru, jak všichni rádi vtipkují, rozhodně se film nebude držet realističnosti a bude porušovat zákony fyziky ještě více, než tomu bylo v minulých dílech.

Film navazuje na předchozí díl a zatím to vypadá, že bude ignorovat děj filmu Hobbs a Shaw, ve kterém se vše točilo kolem smrtícího viru a super vojáka v podání Idrise Elby. Jak tomu již bývá, tak půjde o rodinu. Dominic Toretto (Vin Diesel) se konečně rozhodl usadit se svou milovanou Letty (Michelle Rodriguez), protože se celý jeho svět točí kolem jeho syna Bryana. Toho pojmenoval po svém bývalém parťákovi, kterého ztvárnil Paul Walker. Jak tomu již bývá, vše rychle nabere zběsilé tempo a Dom se bude muset se svou partou opět vydat na nebezpečnou práci. Cipher (Charlize Theron) zuří zřejmě kvůli jejímu účesu podle hrnce a chce se Torretovi pomstít za překažení plánů. Spojí se proto s Jakobem (John Cena), který je nejen zkušený nájemný vrah, zloděj a schopný závodník, ale hlavně Domův mladší bratr.

V téměř skoro čtyřminutovém traileru jsme mohli spatřit celou partu, ve které tentokrát chybí Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham). Parta se ale rozhodně nezmenší, protože se vrací Mia Toretto (Jordana Brewster), Domova mladší sestra a manželka Bryana a také fanoušky oblíbený pojídač chipsů Han Lue (Sung Kang), který byl dávno prohlášen za mrtvého.

Do režisérského křesla usedl Justin Lin, který měl na starosti 3.-6. díl. Jen tak pro připomenutí, třetí a čtvrtý díl patří mezi nejhůře hodnocené v sérii. Šušká se, že za návratem Hana stojí sám režisér, který již teď připravuje desátý díl. Scénář sepsal Daniel Casey a o kameru se postaral Stephen F. Windon, který pracoval na několika předchozích dílech a natáčel také Ježka Sonica.

Upoutávka odhalila zřejmě všechny klíčové momenty děje, ale snad se dočkáme ještě něčeho v kinech. Film dorazí 21. května tohoto roku. Jedno je jisté, fanoušci se můžou těšit na šílenou akci, skvělé herecké výkony, sem tam otřepané vtípky a na téma rodinného pouta.