Herec Russell Crowe má pro následující roky pěkně nabitý program. Nejenže se zanedlouho objeví v marvelovce Thor: Láska jako hrom v roli olympského vládce Dia, ale také se objeví v připravovaném thrilleru Poker face, který si i sám zrežíruje. Nedávno ale také dorazila zpráva o tom, že slavný herec se objeví v hlavní roli ve snímku Pope´s Exorcist, který vzniká pod společností Screen Gems. Snímek se bude točit kolem Otce Gabriela Amortha, italského katolického kněze a hlavního vatikánského exorcistu, jenž zemřel v roce 2016. Tato legenda exorcismu má za sebou údajně až sto tisíc případů vymítání ďábla. Film tak bude vycházet z pamětí jménem An Exorcist Tells His Story a An Exorcist: More Stories. Ale i přestože bude snímek vycházet podle skutečných událostí, pravděpodobně bude také okořeněn jistou dávkou nadpřirozena. 

Crowe by se tak měl objevit v hlavní roli Amortha, přičemž o režii se postará Julius Avery. Ten se pravděpodobně nejvíce proslavil za svůj akční horor Overlord, který vyšel v roce 2018. Momentálně také připravuje unikátní superhrdinskou podívanou jménem Samaritán, ve které se v hlavní roli objeví Sylvester Stallone. Co se týče scénáře, tak za první náčrty je zodpovědný Evan Spiliotopoulos, jenž se podílel na tvorbě filmů jako Hercules (2014), Lovec: Zimní válka a hraný remake Krásky a zvířete. Spolu s ním ale mají na scénáři ještě pracovat Chester Hastings a R. Dean McCreary. 

Celý projekt už je ve výrobě několik let. Původně se také zdálo, že film nakonec zrežíruje španělský filmař Angel Gómez Hernández, který má za sebou horor Hlasy z roku 2020. Zdá se ale, že v průběhu let došlo k určitým změnám, tudíž na jeho místo nakonec usedne Avery. Pokud půjde vše podle plánu, produkce filmu by mohla začít někdy na začátku letošního podzimu. Snímek by tak měl premiérovat až někdy v průběhu roku 2024.