Pokud jste fanoušci hororů, kde se z různých nešťastníků vymítá ďábelská mocnost, která své oběti mění na hrůzné stvůry, rozhodně by vás mohl zaujmout trailer na snímek Papežův vymítač, kde se v hlavní roli objeví Russell Crowe. Podívat se na něj můžete výše.

Snímek se bude točit kolem reálné postavy Otce Gabriela Amortha (Crowe), italského katolického kněze a hlavního vatikánského exorcistu, jenž zemřel v roce 2016 ve věku 91 let. Tato legenda má za sebou údajně až sto tisíc případů vymítání ďábla. Film tak bude vycházet z pamětí jménem An Exorcist Tells His Story a An Exorcist: More Stories. Ale i přestože bude snímek z části vycházet podle skutečných událostí, trailer dává jasně najevo, že bude krapet okořeněn jistou dávkou hrůzného nadpřirozena. 

Z upoutávky je patrné, že někteří představitelé katolické církve mají s jeho metodami problém, ovšem Amorth si s tím vůbec neláme hlavu. Jeho jediný „šéf“, kterým je sám papež (Franco Nero), mu ale jednoho dne zadá úkol, jenž se bude od těch ostatních výrazně lišit. Musí vyšetřit případ malého chlapce, kterého patrně posedla jakási zlá démonická síla. Ta požaduje, aby k němu byl přiveden kněz, ale zdá se, že nechce jen tak ledajakého. Je snad možné, že chce právě hlavního vatikánského exorcistu?

Ať už to bude jakkoliv, Amorth a jeho mladší kolega naleznou dávno opuštěnou komnatu, ze které vyjde najevo, že církev už s onou démonickou silou kdysi bojovala. V rámci toho pak vzniklo spiknutí staré několik století, které se představitelé Vatikánu snaží do dnešního dne utajit. Amorth se tak při hledání pravdy vrhá do boje s mocnostmi zla, které pranou po jeho duši. 

O režii se postaral Julius Avery, který se pravděpodobně nejvíce proslavil za svůj akční horor Overlord (2018). Zároveň je tvůrcem jednohubky Samaritán z minulého roku, ve které si hlavní roli zahrál Sylvester Stallone. Celý projekt byl údajně ve výrobě hezkou řádku let. Původně se také zdálo, že film nakonec zrežíruje španělský filmař Angel Gómez Hernández, který má za sebou horor Hlasy z roku 2020, otěží se však nakonec ujal Avery.

Dále se ve snímku představí herci jako Alex Essoe, Daniel Zovatto, Laurel Marsden, Paloma Bloyd, Cornell John a Tom Bonington.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 4. 2023.