Už příští týden bude v našich kinech premiérovat zbrusu nová hororová podívaná jménem Papežův vymítač, kde bude exorcismus hlavním chodem. Studio Sony se proto pochlubilo krátkým klipem, ve kterém se sice žádné ďábelské hrůzy nedočkáme, ale aspoň dá divákovi jasně najevo, že hlavní protagonista, tedy otec Gabriele Amorth (Russell Crowe), není žádná bábovka a se zaháněním zlých sil z těl různých nešťastníků má bohaté zkušenosti. Na klip se můžete podívat výše.

Na světě už samozřejmě máme celou řadu hororů o vymítání ďábla, tudíž natočit něco řádně poutavého a svěžího, co by zároveň diváky značně vyděsilo, už v dnešní době není úplně nejjednodušší úkol. Už za několik dní se každopádně budeme moci přesvědčit na vlastní oči, zda se tvůrcům zadařilo. Jak již bylo řečeno, hlavní příběh se bude točit kolem reálné postavy Gabriela Amortha, italského katolického kněze a hlavního vatikánského exorcistu, který má za sebou údajně až sto tisíc případů vymítání ďábla.

Celý snímek tak má vycházet z pamětí jménem An Exorcist Tells His Story a An Exorcist: More Stories. Ale oficiální trailer, který si můžete pustit níže, dává jasně najevo, že celý filmový děj bude okořeněn značkou dávkou hrůzného nadpřirozena. Amorthovi tak jednoho dne jeho šéf, kterým je samozřejmě sám papež (Franco Nero), zadá úkol, jenž se bude od těch ostatních výrazně lišit.

Musí vyšetřit případ malého chlapce, kterého patrně posedla jakási zlá démonická síla. V rámci onoho vyšetřování pak Amorth a jeho mladší kolega naleznou dávno opuštěnou komnatu, ze které vyjde najevo, že církev už s onou démonickou silou kdysi bojovala. Následně přijdou na stopu několik set let starému spiknutí , které se představitelé Vatikánu snaží do dnešního dne utajit. Čeho se ale ono spiknutí týká? A proč chtějí démonické síly získat právě Amorthovu duši? 

O režii se postaral Julius Avery, který se pravděpodobně nejvíce proslavil za svůj akční horor Overlord (2018). Zároveň je tvůrcem jednohubky Samaritán z minulého roku, ve které si hlavní roli zahrál Sylvester Stallone.

Dále se ve snímku představí herci jako Alex Essoe, Daniel Zovatto, Laurel Marsden, Paloma Bloyd, Cornell John a Tom Bonington.

Na rozdíl od USA k nám snímek dorazí o něco dříve, oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 6. 4. 2023.