Západní filmový svět se od Ruska kvůli Putinově agresi vůči suverénní Ukrajině snaží co nejvíce distancovat. Když významné hollywoodské společnosti jako Warner Bros., Sony a Disney oznámily, že v Rusku nezveřejní své nadcházející filmy, přidal se k nim také streamovací gigant Netflix. Ten zprvu oznámil, že nakonec nebude vysílat ruské státní televizní kanály s proputinovskou propagandou, kterou by jejich služba musela podle ruských zákonů hostovat. Před několika dny taktéž na svém oficiálním Youtube kanále zveřejnil plnou verzi dokumentu Winter on Fire: Ukraine´s Fight For Freedom, jenž je nyní dostupný i pro diváky, kteří si Netflix nepředplácí. Nyní ale Netflix zašel ještě dál, přičemž učinil zásadní krok, který je taktéž krokem nejtvrdším. Zcela totiž svou službu v Rusku pozastavil. 

Netflix také oznámil, že pozastavuje všechny budoucí filmové a seriálové projekty z Ruska. Připojuje se tak k rostoucímu seznamu společností, které se zemí přerušily vztahy. Původně měl Netflix v plánu vydat hned čtyři ruské projekty. A to včetně seriálového krimi-thrilleru, který připravovala filmařka Darya Zhuk. Nutno podotknout, že slavné streamerské službě stažení z Ruska příliš neuškodí. Netflix začal v zemi působit až od roku 2016, přičemž počet ruských předplatitelů se pohybuje asi „jenom“ kolem jednoho milionu. Představitelé streamovací služby oznámili, že toto rozhodnutí vychází z pokračující ruské agrese vůči Ukrajině. 

Z Ruska se už celkově stáhlo mnoho korporací a firem. Společnosti jako Microsoft, Apple a Dell oznámily, že pozastavily prodej v zemi, Ikea uzavřela obchody a firma Nike uvedla, že již nebude plnit ruské online objednávky. Co se týče filmového světa, tak Rusko se ve svých kinech nedočká očekávaných velkofilmů jako The Batman, Morbius a Proměna. Na Netflix tak zatím mohou zcela zapomenout.