Pomalými kroky se k nám blíží léto. A to mimo jiné znamená, že na Netflixu bude premiérovat pokračování zábavného akčňáku Vyproštění, v němž se Chris Hemsworth opět vrátí jako drsňácký žoldák Rake. Netflix proto vydal první teaser trailer, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka se sice skládá především z jedné krátké akční sekvence, ale divákovi dá skvěle najevo, že ho čeká další pořádná jízda. A na co se vlastně můžeme těšit tentokrát? I přestože Rake málem nepřežil události prvního dílu, čeká ho další náročná mise, která otestuje všechny jeho dovednosti. Bude muset zachránit rodinu gruzínského gangstera z vězení a dostat ji do bezpečí. A troufli bychom si tvrdit, že právě v oné věznici se odehrává zběsilá akční scéna v upoutávce. Na konci pak ještě Rake sejme z jedoucího vlaku kulometem vrtulník, protože trailer samozřejmě musí být zakončen nějakou pořádnou cool tečkou. 

Nutno také připomenout, že podstatná část filmu se natáčela v České republice, Hemsworth dokonce nějakou dobu před startem natáčení obcházel se svou ženou Prahu, kde se ládovali předraženými trdelníky. Kromě Prahy se natáčelo i v Mladé Boleslavi, přičemž zcela původně se měla hlavní část produkce odehrávat v Sydney, ale kvůli pandemickým lockdownům bylo třeba najít nové místo. A tím se posléze stala naše malá zemička v srdci Evropy.

Podrobné detaily o ději zatím stále neznáme, ale na křeslo režiséra opět usedl Sam Hargrave, který fanouškům slíbil, že se mohou těšit na dechberoucí akci, která svou kvalitou překoná tu z předešlého dílu. Každopádně uvidíme, nakolik velký bude druhý díl slavit úspěch, ale pokud by se mu dařilo, tvůrci by se rádi vrhli i na díl třetí. 

O scénář se opět postaral Joe Russo, kterému s vymyšlením filmového příběhu pomohl jeho bratr Anthony.

Do Vyproštění 2 se každopádně ještě vrátí Golshifteh Farahani jako Nik Khan, dále se dočkáme ještě herců jako Adam Bessa, Tinatin Dalakišvili, Patrick Newall, Daniel Bernhardt, Rayna Campbell, Dato Bachtadze a Tornike Gogrichiani.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 16. 6. 2023.