Máte rádi Shakespeara? Tak co byste řekli takovému Romeovi a Julii v upírském kabátku? Přesně to pro nás totiž připravuje Netflix se svým romantickým fantasy seriálem jménem První krev, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat ve světě, ve kterém proti sobě bojují dvě znepřátelené frakce. Krvežízniví upíři, kteří musí čas od času hodovat na lidské krvi, a lidští lovci, kteří zas netvory noci pronásledují a zabijí. Jednou z hlavních postav se stane mladá upírka Juliette (Sarah Catherine Hook), která se dostala do věku, kdy musí projít dávným rituálem, aby mohla být plně považována za člena rodiny. Úkol je jasný. Musí zabít svého prvního člověka. Pokud tak učiní, ukojí tak zároveň svou rostoucí touhu po krvi, přičemž bude také jednoduší ve škole zapadnout.

Druhou hlavní postavou bude dívka jménem Calliope (Imani Lewis), která zas pochází z rodiny lovců upírů. I ona se dostala do věku, kdy musí projít tradičním rodinným rituálem. A zkuste hádat třikrát, z čeho se asi bude skládat? Přesně tak, Calliope musí vyhledat a zabít svého prvního upíra. Obě dvě dívky se ale setkají ve škole, kde si rázem padnou do oka. Zrodí se však mezi nimi něco většího než jen pouhé přátelství. Když si ale každá z nich uvědomí, že začala randit s odvěkým nepřítelem své rodiny, rázem začne být jejich vztah v ohrožení. A podle traileru je zcela jasně patrné, že se všechno zvrtne. Obě dvě dívky tak nakonec budou muset učinit těžkou volbu. Budou následovat svůj rozum, přičemž podpoří svou rodinu v boji? Nebo budou naslouchat svému srdci a zůstanou spolu, i přestože by to mohlo znamenat zánik obou znepřátelených frakcí? 

Tvůrkyní a hlavní scénáristkou seriálu se stala Felicia D. Henderson, která například pracovala na sériích jako Punisher, Moesha a Fresh Prince. Režii si vezme na starost australská filmařka Jet Wilkinson, ta se zas podílela na tvorbě seriálů jako Daredevil, Jessica Jones a Vražedná práva. Dočkáme se také herců jako Elizabeth Mitchell, Will Swenson, Aubion Wise, Jason Robert Moore, Gracie Dzienny, Dylan McNamara, Dominic Goodman, Phillip Mullings Jr., Jonas Dylan AllenRoberto Mendez.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 6. 2022.