Mezi nejočekávanější filmy letošního roku patří zcela bezesporu i nadcházející katastrofický sci-fi snímek Rolanda Emmericha, který ponese název Moonfall. V něm se bude na matičku Zemi řítit celý Měsíc, přičemž několik již vydaných trailerů odhalilo, že za tím bude se vší pravděpodobností stát jakási mimozemská entita, která lidstvu rozhodně nefandí. Jelikož se Měsíc vychýlí ze své oběžné dráhy, začne to na Zemi dělat pěknou paseku. Dočkáme se tak celých řad různorodých přírodních katastrof, které německý režisér ve svých filmech tolik miluje. Na záchranou misi se tak vydávají dva astronauti (Patrick Wilson a Halle Barry) a jeden konspirační teoretik (John Bradley), kteří jako jediní můžou vesmírnou hrozbu odvrátit. Budou toho nakonec ale opravdu schopní? A je možné, že se snímek následně dočká i druhého dílu? 

Je to rozhodně možné. Roland Emmerich přednedávnem prohlásil, že je ochotný pokračování skutečně natočit, ovšem pod jednou podmínkou, která však není příliš překvapivá. Film musí být komerčním úspěchem. Rozpočet snímku činí 140 milionů dolarů, tudíž aby se film mohl považovat za komerčně úspěšný, měl by v kinech vydělat tak alespoň dvojnásobně víc. Což by ale nemusel být vůbec problém, veškeré katastrofické filmy Rolanda Emmericha totiž svůj rozpočet překonaly, tudíž Moonfall se vší pravděpodobností nebude výjimkou. Vůbec nejúspěšnější režisérův film je i nadále Den nezávislosti, který ze svého rozpočtu 75 milionů dolarů vydělal parádních 817 milionů. Moonfall navíc bude premiérovat i v Číně, která je pro Hollywood spolehlivým zlatým dolem. Tudíž druhého dílu se nakonec se vší pravděpodobností opravdu dočkáme. 

Emmerich navíc prohlásil, že padající Měsíc je jenom vedlejší dějová linie. Ta hlavní se týká především toho, co se v samotném Měsíci ukrývá. A právě podle toho by mohlo vzniknout potenciální pokračování. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Michael Peña, Charlie Plummer a Donald Sutherland. Oficiální premiéra je stanovená na 4. 2. 2022. Což už je v podstatě za rohem. Těšíte se?