Pod režisérskou taktovkou Rolanda Emmericha musela naše planeta čelit mnohým hrozbám. Mimozemské invazi ze Dne nezávislosti, Godzille, globálnímu oteplování ze Dne poté, plus i apokalypse, kterou předpovědělo dávné mayské proroctví z filmu 2012. A nyní na naši planetu padá (a to doslova) další problém katastrofálních rozměrů - samotný měsíc. A my si můžeme být jisti, že Země se z toho jen tak nevylíže. 

Podle distributora Lionsgate je zápletka následující. Jakási neznámá tajemná síla vykopne měsíc z jeho oběžné dráhy, kvůli čemuž začne hrozit jeho srážka s planetou Zemí. Bývalá astronautka NASA jménem Jo Fowler (Halle Berry) však údajně zná způsob, kterým lze katastrofě zabránit. Problém je ten, že jí nikdo nevěří. Výjimkou je jen další astronaut (Patrick Wilson) a jistý konspirátor (John Bradley), kteří se společně rozhodnou vydat se na záchrannou misi do vesmíru, jen aby zjistili, že náš měsíc celou dobu nebyl tím, za co jsme ho pokládali. 

Moonfall však dost pravděpodobně nebude jen další katastrofickou jednorázovkou. Podle Emmericha se má jednat o začátek epické ságy, která má otevřít dveře dalšímu dobrodružství. Proto se nabízí otázka, co přesně má režisér v plánu. Stojí za vychýlením měsíce mimozemšťané? Nešťastná náhoda? Nebo dokonce sám pánbůh, který se rozhodl, že shodit na smrtelníky měsíc bude jistější než nějaká potopa? To se budeme muset nechat překvapit. Podle traileru to ale vypadá, že za pádem měsíce skutečně bude stát nějaká hrozivá a nebezpečná síla. Však si schválně pusťte posledních 15 sekund. 

Filmu jsme se měli dočkat mnohem dříve, ale kvůli pandemii koronaviru od toho nakonec sešlo. Premiéry se proto dočkáme až 4.2.2022. A pokud jste si náhodou po zhlédnutí vzpomněli na hru The Legend of Zelda: Majora´s Mask, tak vězte, že nejste sami.