Poslední série slavného seriálu Hra o trůny zanechala v ústech mnohých fanoušků hodně nepříjemnou pachuť, proto není vůbec divu, že spousta z nich pociťují skepsi i vůči nadcházejícímu spin-offu, který ponese název Rod draka. Pro mnohé dobrou zprávou ale může být fakt, že na seriálu už nepracuje dvojice David Benioff a D. B. Weiss, kterou fanoušci během osmé sérii začali nenávidět snad ještě více než Joffreyho Baratheona. Ještě lepší zprávou by ale mohl být fakt, že nadcházející spin-off se dočkává velké chvály i od autora původních knižních předloh, známého G. R. R. Martina. Slavný spisovatel se tak nedávno svěřil s tím, že viděl hrubý střih několika epizod, přičemž prohlásil, že se mu strašně líbily. Do svého blogu mimo jiné napsal:

,,Scénář, režie a herecké výkony se zdají být úžasnými. Doufám, že se vám budou líbit stejně jako mně.“

Nutno také podotknout, že natáčení celého seriálu je konečně u konce, tudíž připravovaná fantasy může zamířit do fází postprodukce. To tím pádem znamená, že bychom se v následujících týdnech mohli konečně dozvědět, kdy bude oficiální premiéra. Sám Martin však řekl, že i když je produkce již hotová, tvůrce čeká ještě hromada další práce. Musí se dokončit speciální efekty, veškeré materiály patřičně sestřihat, plus taktéž se bude muset složit hudba.

,,Kéž bych vám mohl říct oficiální datum vydání. Jak jsem již řekl, zbývá udělat spousta práce. A COVID ono plánování jenom ztěžuje. Bude to toto jaro? Nepravděpodobné. Možná léto? Je to možné. Podzim? Kdo ví. Dozvíte se to, až se to dozvím sám.“

Rod draka bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů, přičemž příběh se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. Samotný děj by se pak měl zaměřit na občanskou válku, která byla známá pod jménem Tanec draků. Tvůrcem celého seriálu je Ryan J. Condal. Dočkáme se v něm herců jako Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Paddy Considine a mnohých dalších.

Těšíte se?