Určitě se všichni shodneme na tom, že „Italský hřebec“ Rocky Balboa je jednou z nejslavnějších rolí, kterou ztvárnil legendární Sylvester Stallone. A i přestože série o nejznámějším filmovém boxerovi je již u konce, navázala na ni série nová, která nese název Creed. V té se Rocky ujme výcviku Adonise Johnsona (Michael B. Jordan), syna Rockyho tehdejšího boxerského rivala Apolla Creeda. Ve druhém díle z roku 2018 se navíc musel Adonis postavit proti synovi Ivana Draga (Dolph Lundgren), ruského boxera, který byl v podstatě zodpovědný za smrt jeho otce. A jelikož Creed 2 si v kinech vedl opravdu znamenitě, před nějakou dobou bylo oznámeno, že se z boxerského univerza dočkáme dalšího spin-offu. Ten ponese název Drago, přičemž by se měl zaměřit právě na rodinu ruských boxerů. To se ale ani trochu nelíbí Stallonovi.

I přestože Stallone má na svědomí scénář a režii několika dílů slavné série, práva na celou značku Rockyho nevlastní. Herec chtěl také údajně natočit více dílů, ale producenti Irvin Winkler a jeho syn David Winkler, kteří momentálně práva vlastní, mu to nedovolili. Není proto žádným překvapením, že Stallone si o producentech nemyslí nic hezkého. A když se dozvěděl o ohlášeném spin-offu o Dragovi, nedávno tak na sociálních sítích zveřejnil naštvaný příspěvek, který si můžete přečíst níže.

„Další novinka, co láme srdce… Právě jsem to zjistil… Opět se tenhle ubohý 94letý producent a jeho imbecilní, neschopní a supí synové, Charles a David, začali šťourat v kostech další úžasné postavy, kterou jsem vytvořil, aniž by mě o tom informovali… Fanouškům se omlouvám, nikdy jsem nechtěl, aby postavy z Rockyho byly zneužity takovými parazity... Mimochodem, k Dolphovi nechovám nic jiného než respekt, ale doufal jsem, že by mi řekl, co se děje za mými zády... Udržujte své skutečné přátele blízko sebe.“

Když už je řeč o Dolphovi Lundgrenovi, ten na se k celé věci vyjádřil také. Přednedávnem tak sdílel příspěvek na svém Instagramu, ve které napsal následující:

,,Jen abych uvedl věci na pravou míru ohledně spin-offu o Dragovi. Neexistuje žádný schválený scénář, žádné dohody, žádný režisér, přičemž já osobně jsem měl dojem, že můj přítel Stallone byl zapojen jako producent nebo dokonce jako herec. Minulý týden došlo k nešťastnému úniku z tiskovky. S panem Balboou jsem v kontaktu – to jen aby si všichni fanoušci mohli oddechnout… Tak vidíte.“

Sylvester Stallone je kvůli právům řádně naštvaný už pěknou řadu let, údajně také lituje, že v minulosti nebyl ve smluvním businessu natolik zkušený, aby si uvědomil, co za velkou chybu udělal.

,,Na Rockyho nemám žádná práva. Každé slovo, každá slabika, každá gramatická hrubka, to všechno byla moje chyba,“ řekl tenkrát v rozhovoru pro Variety. 

Co se týče zmíněného spin-offu o Dragovi, údajně by se do něho měl vrátit jak Lundgren, tak i Florian Munteanu, který opět ztvární Ivanova syna Victora. O čem přesně však celý snímek bude, je zatím ve hvězdách. O scénář se každopádně má postarat Robert Lawson.

V budoucnu se taktéž dočkáme snímku Creed 3, který si tentokrát zrežíroval sám Michael B. Jordan. Toho bychom se nakonec měli v kinech dočkat 2. 3. 2023.