Slavný jihokorejský režisér Bong Joon-ho, který v roce 2019 zabodoval se svým oscarovým snímkem Parazit, se po dlouhé době vrací k žánru sci-fi. V roce 2024 nám totiž nadělí svůj nový film, který ponese název Mickey 17, přičemž hlavní roli v něm ztvární Robert Pattinson. Venku už je také i první teaser, který nám toho o ději však moc neprozradí, primární slouží pouze k oznámení o tom, kdy se snímek objeví v kinech. Podívat se na něj můžete výše.

Už ale téměř rok víme, o čem by snímek měl pojednávat, protože se bude jednat o filmovou adaptaci stejnojmenného románu od Edwarda Ashtona, který vyšel teprve letos. Ještě před vydáním ale na adaptaci získalo práva studio Warner Bros., které výše zmíněný teaser přednedávnem zveřejnilo. 

Příběh by měl vyprávět o lidské výpravě, která dostane za úkol kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoli se objeví mise, která je příliš nebezpečná, případně dokonce sebevražedná, posádka se obrátí na Mickeyho. A Mickey je rozhodně speciální jedinec. Pokud totiž zemře, regeneruje se mu zcela nové tělo. A to s většinou jeho vzpomínek nedotčených. Po mnoha úmrtích tak přichází Mickey 17. Ten ale následně začne zvažovat, zda mu stojí za to konstantně umírat pro jiné lidi.

Jak je z výše uvedeného teaseru patrné, Mickeyho si zahraje právě Robert Pattinson. Upoutávka tak možná zachycuje moment, kdy Mickey opět po regeneraci procitl v novém těle. 

Bong Joon-ho, který se postaral jak o scénář, tak i o režii, už má s americkou spoluprací řadu zkušeností. Za zmínku tak stojí jeho další sci-fi snímek jménem Ledová archa (Snowpiercer), na jehož motivy následně vznikl i stejnojmenný seriál.

Dále se nám ve snímku představí sympatické hvězdy jako Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette a Naomi Ackie.

Připravte se ale na dlouhé čekání, Mickey7 bude mít premiéru až 29. 3. 2024.