Pravděpodobně nejslavnější fiktivní detektiv všech dob, kterého ke konci 19. století vytvořil britský autor Sir Arthur Conan Doyle, se v průběhu let dočkal řady filmových a seriálových podob. Pokud bychom se přesunuli do 21. století, tak mezi ty nejznámější patří jistojistě dvojice filmů od Guye Ritchieho, ve kterých slavného detektiva ztvárnil Robert Downey Jr.. Jak první, tak i druhý díl zaznamenaly komerční úspěch, nicméně stále chystaného třetího dílu se fanoušci zatím nedočkali, přičemž na Downeyho Holmese se následně tak nějak zapomnělo. Možná i z toho důvodu, že někdy v té době začal sklízet ohromnou slávu seriál Sherlock, kde proslulého detektiva zas ztvárnil Benedict Cumberbatch.

Ovšem podle nejnovějších informací se zdá, že Robert Downey Jr. se oficiálně vrací do světa Sherlocka Holmese. Jen asi ne v takové podobě, jakou si možná představujete. 

The Hollywood Reporter informoval o tom, že Downey bude pracovat jako výkonný producent na dvou zbrusu nových seriálech pro HBO, které mají ze světa Sherlocka Holmese vycházet. Spolu s ním se otěží výkonného producenta chopí také Lionel Wigram, který se podílel na tvorbě obou výše zmíněných filmů o Sherlockovi. Zatím však nevíme nic o tom, co bychom mohli očekávat za zápletku. Stejně tak ani nemáme tušení, zda si Downey roli Holmese opět zopakuje. Nutno ale dodat, že herec projevil zájem o vytvoření dalších spin-offů ze stejného univerza už v roce 2020. Je tedy rozhodně možné, že nadcházející seriály budou opravdu přímo napojeny na svět, kde Sherlocka ztvárňuje právě Downey. 

Sherlock Holmes 3 měl údajně vzniknout na konci roku 2021, ale jak víme, nic takového se nakonec nestalo. O režii třetího Sherlocka se má každopádně postarat Dexter Fletcher, který například zrežíroval hudební snímek Rocketman. Co se týče chystaných seriálových verzí, tak na další info si musíme počkat. 

Jaké je vaše nejoblíbenější filmové/seriálové dobrodružství Sherlocka Holmese?