V roce 1973 uchvátil filmový svět povedený horůrek jménem Rituál (The Wicker Man), který vycházel podle knihy Davida Pinnera z roku 1967.

Mnozí jsou ale možná lépe obeznámeni s jeho remakem z roku 2006, kde hlavní roli detektiva Edwarda Maluse ztvárnil Nicolas Cage. Snímek je ale dodnes považován za jeden z nejhorších a nejsměšnějších remaků všech dob, který je pro mnohé natolik špatný, až je vlastně vtipný. Taktéž vyvolal opravdu velké pohoršení u fanoušků původního filmu, přičemž mnozí o remaku prohlásili, že je vyloženou ,,svatokrádeží“.

Ale jak se zdá, v budoucnu se slavného hororového příběhu o hrozivé komunitě na odlehlém ostrově dočkáme v novém kabátku, tentokrát v seriálovém. 

Server Deadline nedávno informoval o tom, že Rituál se dočká seriálové verze, o kterou se postarají společnosti Urban Myth Films a The Imaginarium. Druhá zmíněná společnost patří nejenom producentovi Jonathanu Cavendishovi, ale i herci Andymu Serkisovi, který se proslavil za své ztvárnění Gluma ve filmové trilogii Pána prstenů.

Vyšlo také najevo, že na seriálu se pozvolna začalo pracovat už nějakou dobu po vydání výše zmíněného remaku s Cagem. Scénář si vzal na starost Howard Overmann, který v minulosti pracoval na seriálech jako Hotel Babylon, Misfits: Zmetci a Merlin. Ten pro Deadline sdělil, že připravovaný seriál se bude v mnoha věcech od původního filmu lišit, ale prozkoumá stejná témata obětí, pověr a rituálů, která byla v jeho jádru.

Jonathan Cavendish taktéž prohlásil, že Overman vytvořil odvážnou, šokující a jedinečnou sérii, která převedla témata a děsivou sílu původního Rituálu do vzrušujícího moderního prostředí. 

V sedmdesátkovém filmu se Edward Woodward jako policista Neil Howie vydává na ostrov Summerisle vyšetřovat zmizení mladé dívky. Na onom místě ale žije komunita lidí, která zavrhla křesťanství, aby dala přednost pohanským zvyklostem.

Jelikož už je scénář údajně napsaný, brzy bychom se mohli také konečně dozvědět, kdy přesně se seriálu dočkáme, stejně tak i toho, kdo všechno by si v něm mohl zahrát.