I přestože filmy o superhrdinech z dílen DC a Marvelu stále zůstávají super populárním fenoménem, neznamená to, že je automaticky bude hned každý velebit. Už v minulosti se proti filmům o superhrdinech vyslovilo několik režisérských legend. Před pár lety to byl například Martin Scorsese, přičemž krátce po něm i sám režisér Kmotra, tedy Francis Ford Coppola. Přednedávnem se příliš příznivě o superhrdinských filmech neprojevil ani Denis Villeneuve, jehož Duna momentálně válcuje kina. Nutno ale dodat, že na rozdíl od jeho starších kolegů nebyl tak kritický. To ale určitě není případ Ridleyho Scotta, který se do superhrdinských filmů pustil také. Ovšem poměrně dost ostře. 

Již 25. 11. se dočkáme nového Scottova filmu, který ponese název Klan Gucci. V rámci toho měl režisér rozhovor se serverem Deadline, přičemž přišla řeč i na superhrdinské filmy. A slavný režisér se rozhodně nedržel zpátky. V rozhovoru tak řekl následující:

,,Ty nejlepší filmy téměř vždy drží pohromadě samotné postavy. A tím můžeme přenést řeč na superhrdinské filmy, protože je smetu. Já je ku*va smetu. Jsou ku*evsky nudný jak prase. Jejich scénáře stojí za hov*o. Myslím, že jsem osobně zatím vytvořil tři skvělé superhrdinské filmy. Jedním byl Vetřelec se Sigourney Weaver. Dalším byl zas**nej Gladiátor, plus třetí Harrison Ford [Blade Runner]. To jsou superhrdinské filmy. Tak proč nemají dnešní filmy u superhrdinech lepší příběhy? Omlouvám se, nechal jsem se tím trochu unést, ale uznejte… Většinou ty filmy zachraňují speciální efekty, to se ale po čase stane nudou pro každého, kdo se speciálními efekty pracuje.“

Ona nesympatie vůči superhrdinským filmům může také pramenit z čirého faktu, že například MCU filmy téměř vždy dominují hollywoodskému box officu. Uvidíme, zda na režisérova slova přijde nějaká odezva. Po Scorseseho kritice například režisér James Gunn na svém Twitteru zveřejnil příspěvek, ve kterém se superhrdinských filmů rázně zastával. Je možné, že dojde na druhé kolo?