Režisér Ridley Scott za svou filmařskou kariéru vyprodukoval hned několik slavných snímků, které se zapsaly jako legendy do historie kinematografie. Kromě Vetřelce a Blade Runnera to je třeba i GladiátorRussellem Crowem, který ztvárnil odvážného Maxima, bývalého poradce císaře Marca Aurelia, jenž se kvůli zlovůli císařova syna stane gladiátorem v Koloseu. Snímek v roce 2000 vyhrál až 5 Oscarů, včetně sošky za nejlepší film roku. Mnoho fanoušků se domnívalo, že Gladiátor byla pouze jednorázová záležitost, která se nepotřebuje proměnit v sérii, ale jeho tvůrce si to očividně nemyslí. Před nedávnem totiž ohlásil, že se píše scénář na pokračování, které následně sám zrežíruje. 

Druhý Gladiátor vzniká i navzdory faktu, že Maximus na konci filmu zemřel. Přesné informace o ději samozřejmě ještě neznáme, protože scénář se teprve dává dohromady. Ridley Scott ale vůbec nesdělil, kdo přesně se ho ujal. Fanoušci však spekulují o tom, že by to mohl být někdo ze tříčlenného týmu, který zpracoval scénář k prvnímu dílu. Přesněji tím mají na mysli Johna Logana. Ten totiž se Scottem pracoval i na jeho posledním filmu, kterým byl Vetřelec: Covenant. Otázkou také zůstává, zda se opravdu bude jednat o pokračování, mnozí fanoušci si totiž myslí, že konec prvního dílu byl natolik perfektní, že sequel nepotřebuje. Tudíž je zde i dobrá šance, že se nakonec bude jednat o jakýsi prequel. 

Není to ostatně poprvé, co se Ridley Scott rozhodl vrátit se ke svým starým slavným dílům. Něco podobného udělal se sérií Vetřelec, pro kterou natočil hned dva prequely (Prometheus a již zmíněný Vetřelec: Covenant). Oba díly se však přízni diváků a kritiků příliš netěšily, tudíž určitá obava, že by Scott potenciálně znehodnotil odkaz svého dalšího slavného filmu, je poměrně oprávněná. Ocenili byste pokračování Gladiátora?