Slavný režisér Ridley Scott se v posledních letech rozhodl opět navštívit světy svých významných filmů, které z něho udělaly filmařskou legendu. Zprvu nám nadělil dva prequely na sérii o Vetřelcovi (Prometheus a Vetřelec: Covenant), přičemž nyní se i připravuje na pokračování svého Gladiátora. Režisér se však také proslavil sci-fi snímkem Blade Runner, který je považován za jeden z nejlepších a nejvýznamnějších filmů v žánru. Tato slavná filmová adaptace knihy Philipa K. Dicka se v roce 2017 dočkala volného pokračování s názvem Blade Runner 2049, plus přednedávnem vyšel i seriálový prequel jménem Blade Runner: Black Lotus. Ve výrobě je však ještě jeden seriál. A na ten dohlíží právě sám Ridley Scott. 

Režisér přednedávnem v rozhovoru pro BBC oznámil, že je již dokončen scénář k pilotní epizodě nadcházejícího hraného seriálu, který by měl mít asi deset epizod. Stejně tak je i údajně dokončena celá osnova seriálového příběhu. O něm zatím nevíme zhola nic, ale návrat Ricka Deckarda v podání Harrisona Forda bychom však očekávat neměli. Také zatím není známo, zda se bude jednat o prequel k původnímu filmu, což rozhodně není vyloučené, nebo zda se bude děj odehrávat až po jeho událostech. Taktéž se nabízí otázka, zda se v něm dočkáme nějakých postav, které jsme již viděli ve verzi od Denise Villeneuvea. Na další informace si tak budeme muset počkat. 

Není to ale jediný seriál, který vzniká na základě Scottova slavného filmu. Ve výrobě je stále i seriálový Vetřelec, kterého se ujme Noah Hawley, tvůrce vynikajícího krimi seriálu Fargo. Pokud vše půjde podle plánu, tak by se seriál mohl začít natáčet již příští rok. Datum premiéry je pro oba projekty tudíž stále neznámý. Máte představu o tom, co byste v novém Blade Runner seriálu chtěli vidět?