Po úspěšné čtvrté sérii seriálu Rick a Morty, která si v naší recenzi odnesla krásných devět bodů z deseti, se naši hrdinové vrací zpět ke svým fanouškům. Tentokrát je však neuvidíme na televizních obrazovkách, ale ve formě nového komiksového svazku s pořadovým číslem pět.

Přečtěte si také: Rick a Morty si nadále dělají, co chtějí, a to je dobře

Za pátým dílem komiksové série s podtitulem Pidi-Rick stojí americký scénárista Kyle Starks, který pracoval i na tom předešlém. Na čtenáře opět čeká spousta humorného dobrodružství, které je založené na animovaném seriálu z produkce Adult Swim.

„Sledujte degenerovaného génia Ricka Sancheze a jeho koktajícího vnuka Mortyho při jejich dobrodružstvích na nejzazší hraně času, prostoru a maxima toho, co se dá ještě Jerrymu odpustit. V tomto svazku najdete třídílný příběh scenáristy nominovaného na Eisnerovu cenu Kylea Starkse (Sexcastle) a výtvarníka CJ Cannona o zavrženíhodném Matlákovi Jerrym, který hodlá ovládnout celý multivesmír. Vedle toho se na scénu vrací Pidirick v akčním nářezu „Miláčku, zmenšil jsem dědu“, a to ve výtvarném podání Kylea Starkse. V hrůzném „Horizontu ubohosti“ zažijete děs a hrůzu, načež se budete za břicha navzájem popadat u bonusových kraťasů Marca Ellerbyho!“

Svazek Rick a Morty 5 s českou lokalizací od Dareka Šmída by mělo nakladatelství CREW vydat již 3. listopadu/novembra tohoto roku. Svazek bude obsahovat 128 barevných stran. Na eshopu nakladatelství si kromě objednávky můžete prohlédnout i krátkou ukázku z několika prvních stran.