Den před Vánoci se na Netflixu objevilo očekávané pokračování povedené krimi komedie Na nože, o které se opět postaral režisér Rian Johnson. V něm se Daniel Craig jako detektiv Benoit Blanc vydá vyšetřit další případ na ostrov miliardáře (Edward Norton), o kterém si někteří diváci mysleli, že měl být přímým odkazem na Elona Muska, což však filmař následně popřel.

Johnson každopádně nelení a už se pustil do psaní dalšího dílu, kterého bychom se podle něho měli dočkat až za několik let. Samozřejmě se do něj opět vrátí výše zmíněný Daniel Craig, o kterém Johnson na začátku podzimu řekl, že pro něj bude psát nové díly tak dlouho, dokud si ho herec na mobilu nezablokuje. Snímek se tak se vší pravděpodobností opět objeví na Netflixu, nicméně režisér zároveň doufá, že třetímu dílu bude věnováno více prostoru také v kinech.

Zatím se také zdá, že Johnson nehodlá zůstat u pouhé trilogie, protože i po chystaném třetím díle bychom se mohli dočkat dalších filmů. Ale zatím není třeba přebíhat. Režisér se už v minulosti nechal slyšet, že nechce považovat další díly vyloženě za „pokračování“, ale zkrátka za další kapitoly Blancovy detektivní kariéry, ve kterých se vždy mění jak prostředí, tak i lidé.

Doufejme také, že Johnson dodrží svou tradici, v rámci které bude třetí díl opět pojmenován po písni nějaké slavné hudební skupiny. První díl se v originále nazývá Knives Out, což je také název jedné z písní skupiny Radiohead, druhý díl má zas podtitul Glass Onion, který zas odkazuje na stejnojmennou píseň z roku 1968 od Beatles. Lze také očekávat, že filmař bude opět hodně čerpat z děl Agathy Christie, především z případů Hercula Poirota.

Film Na nože: Glass Onion se dočkal především pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od fanoušků, ovšem podle některých se oproti jedničce jednalo spíše o slabší podívanou.

Kromě Craiga a Nortona se ve snímku představili také herci jako Kathryn Hahn, Ethan Hawke, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick a Madelyn Cline.

Už jste druhý díl viděli? Co na něj říkáte?