Nedávno jsme se konečně dočkali plnohodnotného traileru na další díl komediální detektivky od Riana Johnsona jménem Na nože, který tentokrát ponese název Glass Onion. Tím ale cesta detektiva Blanca neskončí, protože už nějakou dobu víme také o tom, že Johnson hodlá natočit i třetí film. Jak se ale zdá, u pouhé trilogie se nakonec možná nezůstane a série se dočká i dalších dílů. V něco takového alespoň doufá i sám Daniel Craig, který se v pokračování vrací do role vychytralého detektiva Beniota Blanca. Ten v rozhovoru pro Variety nesmírně chválil Riana Johnsona, přičemž zároveň sdělil následující:

,,Pokud bude dál psát další díly, budu v nich účinkovat. Mnoho se tím usnadňuje, je to opravdu úžasný scenárista.“

Johnsonovi se v detektivním světě své vlastní série také patrně hodně zalíbilo, protože když byl dotázán na budoucnost celé značky, prohlásil pro Variety následující:

,,Budu dělat další díly tak dlouho, dokud si mě Daniel Craig na mobilu nezablokuje.“

Jelikož celá filmová série silně čerpá z děl od Agathy Christie, především z případů Hercula Poirota a slečny Marplové, Johnson nechce považovat další díly vyloženě za „pokračování“, ale zkrátka za další kapitoly Blancovy detektivní kariéry, ve kterých se vždy mění jak prostředí, tak i lidé. Hodně ale bude záležet i na tom, zda na Netflixu, který od studia Lionsgate odkoupil v roce 2021 práva na celou filmovou sérii, bude nadcházející druhý díl slavit úspěch.

Johnson není jediný slavný režisér, který by se mohl na mnoho let takto „zaseknout“ u jedné série. Vzpomeňme si například na Matthewa Vaughna, talentovaného britského režiséra skvělých filmů jako Hvězdný prach, Kick-Ass a X-Men: První třída. Jeho poslední tři projekty jsou však snímky ze série Kingsman z roku 2014, jejíhož třetího dílu jsme se dočkali na začátku letošního roku.

Necháme se proto překvapit, kam až Johnson nechá svou komediálně detektivní sérii dojít. V Glass Onion každopádně na Blanca čeká další zapeklité vyšetřování vraždy. Bude se muset vydat na soukromý ostrov ve Středozemním moři, který patří miliardářovi Milesu Bronovi (Edward Norton). Právě tam se totiž pořádá velká oslova, která má však bude mít doslova vražedné finále. A Blanc tak bude muset znovu otestovat svou detektivní mysl, aby mezi přítomnými našel viníka.

Oficiální premiéra je stanovená na 23. 12. 2022.