Fanoušci filmografie Martina McDonagha, zbystřete! Slavný britský filmař, který stojí za parádními kousky jako V Bruggách a Tři billboardy kousek za Ebbingem, představuje svůj nový film. Ten ponese název The Banshees of Inisherin, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše. V hlavních rolích se představí Colin Farrell a Brendan Gleeson, kteří už ztvárnili hlavní protagonisty ve výše zmíněném snímku V Bruggách. Zcela původně se mělo začít natáčet už v roce 2020, ale jelikož v té době v plné míře udeřila pandemie koronaviru, produkce se musela odložit. Celý snímek tak vychází z McDonaghovy nikdy nerealizované divadelní hry.

Příběh se zaměří na Padriaca (Colin Farrell) a Colma Dohertyho (Brendan Gleeson), dva dobré kamarády, kteří se znají už od dětství. Colm se ale jednoho dne najednou rozhodne s Padriacem ukončit své přátelství, přičemž s ním zároveň odmítá dále komunikovat. Padriac ale samozřejmě nemá sebemenší tušení, co to do jeho kámoše vlétlo. Snaží se tak z něho dostat odůvodnění, proč se rozhodl jejich kamarádský vztah ukončit. Ale Colm žádné pořádné vysvětlení nemá. Prostě už Padriaca „nemá rád.“ Nicméně Padriac nehodlá svého kamaráda nadobro ztratit, proto se rozhodne přijít celé této záhadě na kloub. To se ale Colmovi ani trochu líbit nebude. 

Martin McDonagh se opět postaral jak o scénář, tak i o režii. Kromě výše zmíněných filmů je taktéž zodpovědný za snímek Sedm psychopatů z roku 2012, který vyhrál Cenu diváků na filmovém festivale v Torontu. Ve filmu se dále objeví herci jako Barry Keoghan, Kerry Condon, David Pearse, Pat Shortt, Gary Lydon a Sheila Flitton.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 10. 2022.