Britský umělec Alex Garland rozhodně patří mezi nejtalentovanější filmaře současnosti. Ve svých šestadvaceti letech napsal román Pláž, podle kterého následně vznikla stejnojmenná filmová adaptace s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Garland se tak na přelomu tisíciletí přesouvá do filmového průmyslu, ve kterém debutuje jako scénárista s filmem 28 dní poté. A jelikož film zaznamenal úspěch jak kritický, tak i komerční, jeho spolupráce s režisérem Danny Boylem pokračuje i nadále. V roce 2007 tak na pod jeho rukou vzniká scénář k dalšímu filmu, který tentokrát nesl název Sunshine. Garland se ale následně rozhodne, že by mohl vyniknout i jako režisér, proto v roce 2014 vzniká jeho režisérský celovečerní debut, kterým byla sci-fi Ex Machina. Ta následně získala hned několik významných cen, taktéž byla nominována na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář. V roce 2018 pod jeho rukou vzniká další znepokojivá sci-fi, která tentokrát nese název Annihilation. A jak se zdá, talentovaný filmař žánr science fiction jen tak opustit nechce. 

Garland totiž opět spojil síly se studiem A24, pod kterým vznikne jeho nadcházející film. Oficiální název zatím ještě neznáme, ale údajně bude o jakési americké občanské válce, která se bude odehrávat v blízké budoucnosti. Film už ale nabírá hvězdné obsazení. Ve snímku se tak v jedné z hlavních rolích objeví herečka Kirsten Dunst, která se především proslavila svou rolí Mary Jane ve spider-manovské trilogii od Sama Raimiho. Garland se u filmu ujme jak režie, tak i scénáře, což u něho rozhodně není žádným překvapením. O samotném ději toho ještě příliš nevíme, ale se vší pravděpodobností nás opět čeká určitá bizarní a znepokojivá podívaná, která je pro jeho snímky již poměrně charakteristická.

Kromě Kirsten Dunst se ve filmu taktéž objeví herci jako Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson a Cailee Spaeny. Na oficiální datum premiéry si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.