Milovníci náročných filmů, zbystřete! Po dlouhých sedmi letech se vrací na scénu slavný Alejandro González Iñárritu, jeden z nejlepších režisérů současnosti, který nám v minulosti nadělil pecky jako 21 gramů, Babel a Revenant. Tentokrát nám představuje své zbrusu nové komediální drama jménem Bardo, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat na pozadí intimní a dojemné cesty Silveria (Daniel Giménez Cacho), proslulého mexického novináře a dokumentaristy žijícího v Los Angeles, který se poté, co obdržel cenu Alethea od Americké společnosti novinářů, vrací zpátky do rodného Mexika, aby to jaksepatří pořádně oslavil. Netuší ale, že ona cesta bude i jízdou existenciální. 

Ve Spojených státech totiž žil přes 20 let. Tudíž je pro něj otázkou, co přesně pro něho a jeho rodinu bude návrat znamenat. Jeho vzpomínky a obavy se tak rozhodly proniknout do reálného světa, přičemž tak začnou naplňovat jeho každodenní život pocitem naprosté zmatenosti.

Silverio se tak potýká nejen s univerzálními, ale i intimními otázkami o identitě, úspěchu, smrtelnosti, historii Mexika a hluboce emocionálních rodinných poutech, které sdílí se svou ženou a dětmi. Z traileru je tak patrné, že nás čeká bizarní, ale i působivá podívaná, která v jistém ohledu připomíná režisérův oscarový snímek Birdman

Film se natáčel převážně v Mexico City, což je i rodným městem režiséra. Je tedy možné, že se dočkáme částečně biografického snímku, který bude vycházet z režisérových vzpomínek. Na scénáři s režisérem opět spolupracoval Nicolás Giacobone, který mu už pomáhal s filmy jako Biutiful, Birdman a Revenant.

Dále se ve snímku objeví herci jako Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Andrés Almeida, Ruben Zamora, Grantham Coleman, Omar Leyva a Grace Shen.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 16. 12. 2022.