Alejandro González Iñárritu patří mezi nejslavnější mexické režiséry, kteří si proklestili svou filmařskou cestu až k Hollywoodským trhákům. Jeho poslední film byl působivý Revenant, který vynesl Leonardovi DiCapriovi vůbec prvního Oscara, což byla událost, na kterou jeho fanoušci čekali celá léta. Revenant však vyšel v roce 2015, přičemž od té doby jsme se ničeho od slavného mexického tvůrce nedočkali. Ale zdá se, že již příští rok na nás vybafne s další novinkou. Jeho nový komediální film Bardo totiž před nedávnem konečně dokončil produkci. Informoval o tom web Indiewire.

O ději toho ještě není moc známo, ale mělo by jít o jakousi nostalgickou komedii, která bude založená na určité velkolepé cestě. Hlavním hrdinou by měl být mexický novinář a dokumentarista, který se navrátí do své rodné země, aby se mohl potýkat se svou identitou, rodinnými vztahy, s bláznovstvím svých vzpomínek a novodobou realitou své země, v níž vyrůstal. Film se natáčel převážně v Mexico City, což je i rodným městem režiséra. Je tedy možné, že film bude vycházet z Iñárritových vzpomínek? Možná. Každopádně něco podobného udělal další mexický režisér Alfonso Cuarón ve svém snímku Roma, který mu i vynesl Oscara za nejlepší cizojazyčný film. 

Na scénáři s režisérem opět spolupracoval Nicolás Giacobone, který mu už pomáhal s filmy jako Biutiful, Birdman a zmíněný Revenant. V hlavních rolích se představí Daniel Jimenez Cacho a Griselda Siciliani. Je to celkově podruhé, co Iñárritu točil film pouze v Mexiku. Naposledy tak učinil v roce 2000 se svým debutním celovečerákem Amores perros. Oficiální datum premiéry ještě neznáme, ale můžeme počítat s tím, že se filmu dočkáme již příští rok.