Korejský snímek Parazit z roku 2019 od Bong Joon-hoa vyloženě dominoval americkým Oscarům. Film totiž shrábl zlaté sošky v těch nejvýznamnějších kategoriích, přesněji za Nejlepší film, Nejlepší cizojazyčný film, Nejlepší režie a Nejlepší původní scénář. Není proto divu, že oko Hollywoodu nyní jihokorejského filmaře bedlivě sleduje. A jak se zdá, brzy se od něho dočkáme další podívané. Tentokrát však trochu jiného ražení. V rámci americké produkce připravuje Bong Joon-ho filmovou adaptaci sci-fi románu Mickey7 od Edwarda Ashtona. Že jste o ní ještě nikdy neslyšeli? Možná protože kniha ještě ani nebyla vydána. Na pultech knihkupectví by se totiž měla objevit až v půlce příštího měsíce. Studio Warner Bros. však už údajně získalo práva na filmové zpracování, o které by se měl postarat právě Joon-ho.

Příběh by měl vyprávět o lidské výpravě, která dostane za úkol kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoli se objeví mise, která je příliš nebezpečná – dokonce sebevražedná – posádka se obrátí na Mickeyho. Mickey je speciální jedinec. Pokud totiž zemře, regeneruje se mu nové tělo s většinou jeho vzpomínek nedotčených. Po šesti úmrtích tak přichází Mickey7. Ten ale následně začne zvažovat, zda mu stojí za to konstantně umírat pro jiné lidi. Projekt už má dokonce na palubě jednu velkou hvězdu. Tou bude herec Robert Pattinson, který by se se vší pravděpodobností měl ujmout hlavní role Mickeyho. 

Bong Joon-ho už má s americkou spoluprací řadu zkušeností. Za zmínku tak stojí jeho další sci-fi snímek jménem Ledová archa (Snowpiercer), na jehož motivy následně vznikl i stejnojmenný seriál. Taktéž se nebude jednat o první spolupráci mezi studiem Warner Bros. a korejským režisérem. V posledních měsících totiž filmař se studiem jedná o zcela novém seriálu, který bude vycházet z filmového Parazita, přičemž Bong Joon-ho se představí v roli výkonného producenta. Na další informace o Mickey7 si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.