Před dvěma týdny jsme vás informovali o tom, že slavný jihokorejský režisér Park Chan-wook, který je zodpovědný za působivé snímky jako Old boy a Komorná, připravuje svůj další film jménem Decision To Leave. Toho se dočkáme ještě letos, respektive někdy během podzimu. Teprve nedávno jsme se také konečně dočkali vůbec prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na jistého detektiva (Park Hae-il) který začne vyšetřovat podivnou vraždu muže v horách. Při svém neúnavném pátraní po odpovědích se následně setká s nebožtíkovou tajemnou manželkou (Tang Wei), která se stane hlavní podezřelou. A následně na to začne pronikat do jakéhosi nadpřirozeného světa, který mu má na jisté otázky odpovědět. 

Chan-wook se tak do filmového světa vrací po dlouhých šesti letech. Jeho posledním filmem byla výše zmíněná Komorná, za kterou byl na filmovém festivale v Cannes nominován na Zlatou palmu. A právě na slavném festivale bude jeho nejnovější snímek premiérovat. Během léta by pak měl mít premiéru i v jihokorejských kinech, přičemž někdy na začátku podzimu by se měl dostat i k nám. Údajně bychom také měli od filmu čekat klasické věci, které lze nalézt i v ostatních snímcích slavného režiséra. To znamená intriky, sex, nebezpečí, psychologické soužení a smrt. Zkrátka se nám Park Chan-wook vrací se vší parádou. A my si rozhodně nestěžujeme.

Pokud s režisérovou tvorbou příliš obeznámení nejste, určitě si nenechte ujít jeho slavnou trilogii o pomstě, do které patří snímky Má je pomsta, Old Boy a Nebohá paní Pomsta. Určitě nebudete litovat. Co se týče snímku Decision To Leave, tak Park Chan-wook se postaral jak o režii, tak i o scénář, se kterým mu ještě pomáhala filmařka Jeong Seo-Gyeong. Ta se například podílela na tvorbě nejenom výše zmíněné Nebohé paní Pomsty, ale i na snímcích jako Jsem kyborg, ale to nevadí a Žízeň, což jsou Chan-wookovy úspěšné filmy z posledních let.