Film The Flash je jedním z nejdéle vyvíjejících se projektů v univerzu DCEU. Nyní po letech spekulací se konečně film o rychlíkovi v červeném kostýmu dostal do stavu, kdy míří do produkce. Potvrdil to samotný režisér filmu Andy Muschietti (IT, IT2), který s oznámením ukázal na svém Instagramu i nové nablýskané logo populárního hrdiny.

Premiéra je naplánována na rok 2022 a je tudíž zřejmé, že v následujících měsících nás autoři zahrnou hromadou propagačních materiálů, i když třeba na trailer samotný si počkáme ještě dlouhou dobu. Nicméně i tak víme o filmu pár podrobností. Jedná se o velmi očekávaný projekt, měl by totiž ukázat, kam bude DCEU směřovat v následujících letech. Otázkou zůstává, jestli s kartami nezamíchal Snyder Cut, i když u Warner Bros. to vypadá, že „Snyderverse“ má dveře zavřené.

V roli Barryho Allena alias Flashe se opět ukáže Ezra Miller. Ten se objevil již krátce ve filmu Batman v Superman. Mnohem podstatnější roli si pak uzmul pro sebe v Justice League. V původní verzi od Josse Whedona absolutně nepřesvědčil. Ve Snyder Cutu přeci jenom jeho postava dostala větší a důležitější prostor, ale já osobně mám stále určité pochybnosti o hereckém umění Ezry a jeho Flashe.

Kromě Ezry se ve filmu objeví Kiersey Clemons jako Flashova milá Iris West, Ron Livingston a Maribel Verdú jako Baryho rodiče Henry a Nora. Prostor by měla dostat i Sasha Calle, která by se měla objevit jako filmová Supergirl. Nejzajímavější je pak obsazení Batmana, toho si totiž zahraje mimo jiné Ben Affleck, který se v roli netopýřího muže představí již počtvrté, a to z něj dělá v tomto ohledu rekordmana. 

Nicméně není to jediný Batman, který se na plátně objeví. Do své role z devadesátých let se vrací Michael Keaton. Ten se jako Batman proslavil ve filmech od Tima Burtona. Tím se dostáváme k příběhu samotnému. Všechny indicie nasvědčují, že budeme svědky eventu s názvem Flashpoint, kdy se Flash vrátí v čase a pozmění tím svoji realitu a realitu dalších světů. Touto tématikou se zaobírá animovaný film Justice League: Flashpoint Paradox, který všem vřele doporučuji.

Právě o tom, jaký dopad to bude mít na celkový vesmír DCEU, se hořečnatě spekuluje. Scénář měla na starosti Christina Hodson. Ta je také podepsána pod příšernost jménem Birds of PreyMargot Robbie v hlavní roli. Jedná se tak o její druhý projekt ze světa DC. Doufejme, že bude ve všech směrech lepší. To ale zjistíme nejdříve v roce 2022.