Režisér Shawn Levy, který nám příští rok nadělí třetí díl Deadpoola, je sice znám především díky svým komediálním titulům jako Noc v muzeu a Free Guy, ale cizí mu není ani hororový žánr. Když pomineme fakt, že zrežíroval několik epizod z legendárního seriálu Stranger Things, tak je třeba zmínit, že se stal také producentem nadcházející filmové adaptace hororové povídky The Boogeyman od Stephena Kinga, které se dočkáme na začátku letošního léta.

Levy si už ale brousí zuby a zahradní nářadí na další hororový projekt. Tím by se měla stát celovečerní verze nizozemského krátkometrážního hororu jménem Gnomes z minulého roku, ve kterém začnou místní terorizovat malinkatí trpaslíčci (případně gnómové, chcete-li). Původní krátký snímek sice není k dispozici, ale níže si můžete pustit trailer, ze kterého je zjevné, že nás čeká řádně nechutná podívaná. 

O původní krátký snímek se postarali Richard Raaphorst a Ruwan Heggelman, ale zatím není stoprocentně jisté, zda si natočí také celovečerní verzi. Podle serveru Deadline se ale zdá, že režisérských otěží by se mohl nakonec chopit Heggelman. Ale to se ještě necháme překvapit. Shawn Levy se má každopádně stát jedním z hlavních producentů filmu, k němu se ještě mají připojit jeho kolegové ze společnosti 21 Labs, přesněji Dan Cohen a Dan Levine.

Scénář k filmu momentálně zpracovává duo Andrew Barrer a Gabriel Ferrari, kteří se například podíleli na psaní marvelovky Ant-Man a Wasp (2018) a mysteriózního thrilleru Bez východiska z minulého roku. 

Zatím není známo, o čem přesně bude samotný příběh vyprávět, ale pravděpodobně můžeme očekávat něco hodně podobného, co představil původní kraťas. Mladou ženu, která si jednoho šla zaběhat do lesa, zaujmou jakési tajemné zářící houby. To ještě ale netuší, že vešla na území zabijáckého kmene trpaslíčků, kteří na to zareagují dost brutálním způsobem.

Zatím není známo, kdy přesně bychom se snímku mohli dočkat, ale pokud se stále ještě pracuje na scénáři, nějaký ten pátek to bezpochyby ještě potrvá.