Jeden z nejslavnějších francouzských režisérů současnosti hlásí svůj velkolepý návrat! Filmař Jean-Pierre Jeunet, jehož nejznámějším filmem je zcela bezpochyby Amélie z Montmartru, nám příští rok představí svou sci-fi komedii, která ponese název Bigbug. Na první trailer se můžete podívat výše. Děj se bude odehrávat v roce 2050, ve kterém celému světu vládne umělá inteligence. Ještě tedy ne doslova, ale lidstvo je na ní už natolik závislé, že bez ní by se zkrátka neobešlo. Roboty už tak má téměř každá domácnost, přičemž jsou využíváni k tomu, aby mohli naplnit touhy a potřeby svých lidských pánů – a to i touhy a potřeby, které jsou poněkud zvrhlejšího ražení. 

Příběh se bude odehrávat v klidné obytné oblasti, ve které se čtyři domácí roboti rozhodnou z ničeho nic obrátit proti svým pánům, přičemž je uvězní v jejich vlastním domově. Uzamčený prostor tak spolu začnou sdílet jedna rozpadající se rodinka, jeden dotěrný soused a jeden robot, jehož hlavním účelem bylo naplňovat sexuální potřeby svých majitelů. Věci se tak začnou postupně vymykat z rukou, protože atmosféra mezi nimi je stále více hysteričtější. Možná je ale nakonec dobře, že jsou všichni zavření, protože venku právě probíhá velká vzpoura strojů. Roboti Yonyx, kteří patří do nejmladší generace androidů, se rozhodli nejen převzít vládu nad světem, ale i zlikvidovat své lidské pány. Co když to ale bude pro dobro planety lepší? I přestože jsou roboti je kusy plechu, možná mají oproti lidem skutečnou duši. 

Bude se tak jednat o první celovečerní film, který Jeunet od roku 2013 natočil. Zároveň se tak bude jednat o jeho první film, jenž bude produkovat streamovací gigant Netflix. Se scénářem mu opět pomohl Guillaume Laurant, který s režisérem spolupracuje už od dob výše zmíněné Amélie. Ve filmu uvidíme herce jako Dominique Pinon, François Levantal, Isabelle Nanty, Elsa Zylberstein, Youssef Hajdi a Alban Lenoir. Premiéry se dočkáme 11. 2. 2022.