V našich knižních novinkách bychom měli myslet i na mladší čtenáře. Kniha, kterou Vám nyní představíme, patří mezi díla určená pro mládež, ale to neznamená, že si ji nedokážou užít ani dospělí čtenáři. Každý přece ví, jaký měl úspěch například Harry Potter nebo Hunger Games, a to u všech věkových skupin. Abychom nechodili okolo horké kaše, v nejbližších dnech vyjde třetí díl dystopické fantasy série Temné nadání s podtitulem Zářící ruiny od anglické autorky Vic James (série Temné nadání). 

V dystopickém světě se začíná pomalu bortit systém nucených prací. V centru revoluce stojí sourozenci Abi a Luke Hadleyovi. Oba dva ze všeho nejvíc nenávidí vládnoucí rodinu Jardinů, a mají k tomu své pádné důvody. Pokud však chtějí porazit tuto krutou nadvládu, musí se spojit s nejmocnějším a nejhorším členem klanu, se Silyenem. Jediné, co chtějí, je ukončit dlouholetou tyranii vládnoucí rodiny a změnit osud celého světa k lepšímu. Budou však muset podstoupit značná rizika a obětovat to, co je pro ně nejcennější. "Jsou připraveni takovou oběť podstoupit?"

Román Zářící ruiny by měl vyjít v nejbližší době pod taktovkou nakladatelství Fragment v českém jazyce. Překlad má na svědomí Milena Hordinová. Pokud Vás kniha zaujala, určitě podpořte dané nakladatelství koupí nového i předešlých dílů, pokud jste je ještě nečetli.