Netflix přichází s prvním trailerem očekáváné série Resident Evil: Infinite Darkness, který přináší nejen první pohled na CGI animaci, ale současně s ním také oznamuje datum vydání. Jedná se o první animovaný seriál ze světa zmítaného farmaceutickou společností Umbrella Corporation, jenž slibuje, že se bude držet blízko svých kořenů, aby nezklamal fanoušky ikonických postav z videoherních předloh.

Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, dvě ikonické postavy, které stály u zrodu tragických událostí v Raccoon City, kde bojovaly proti zločinné korporaci, jsou zpět. Tentokrát se jejich krátký dialog odehrává na půdě Bílého domu, samotného srdce Spojených států, které bylo – stejně jako řada předchozích lokací – nečekaně napadeno nebezpečnou biozbraní. Zlověstné chraptění nepřítele, který se odhalí až ve chvíli, kdy je příliš pozdě na útěk, je slyšet na každém rohu. Podaří se tentokrát dvojici elitních agentů přežít?

Přečtěte si také: Filmový reboot série Resident Evil má datum premiéry

Tyto otázky klade krátký trailer, který obsahuje víc než dost na to, aby fanoušky Resident Evil universa nadchnul, ale zároveň neprozradil víc, než že i seriálový přírůstek do franšízy kloubí typické prvky všudypřítomné hrůzy a akce. Zatímco Leon v centru tohoto spojení pátrá po zdroji T-viru, Claire se snaží najít autora záhadné kresby, který se dal spolu se členy prezidentovy kanceláře na útěk.

Resident Evil: Infinite Darkness je pouze jedna ze dvou sérií, které Netflix pro CAPCOM franšízu vyrábí. Druhý, hraný seriál, produkuje Constantin Film. Přestože stále není jasné, kolik dílů bude mít animovaná verze, vlnu spekulací opustilo alespoň datum premiéry. Ta je v současnosti plánována na červenec 2021.